Prin angajamentul semnat în fața ofițerului de Securitate în 1987, studenta se arăta dispusă să „sprijine cu date pe care le cunoaște, considerând că aceasta este o îndatorire patriotică”.
Așa cum se întâmpla în cazul tuturor documentelor de acest fel, se obliga și să nu divulge nimănui secretele discuțiilor, indiferent de persoană sau de gradul de rudenie.
Secretul a fost păstrat timp de 35 de ani.
Scopul urmărit de poliția politică, prin recrutarea studentei, era de a obține informații despre colectivul universitar din jurul acesteia.
Libertatea va prezenta mâine documente din dosarul întocmit de Securitatea București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Emilee • 12.04.2023, 08:32
Fumigene . Abateti atentia de la problemele adevarate ale tari . Mai bine , fiti cu ochi pe hoti de politicieni , judecatori , militieni si militari de rang inalt . Tara a ramas fara bani dar guvernanti nostri nu vor sa taie pensiile speciale si necuvenite . Sa nu se mai ajunga la diferentele uriase , pensiile trebuiesc marite cu suma fixa ,mu cu la % . Atunci tara va merge snur .
Mazavalt • 11.04.2023, 22:32
Si cu ce ma incanta? Basescu este dovedit si a fost presedinte.... Baliverne de presa. Cat timp NU au un efect IMEDIAT nu mau au nici un scop.