MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2018 10:00

FOTO/ Medicii singurei secții pentru bolnavii de cancer din Oltenia au zugrăvit saloanele din banii lor: „De ani buni ne mint!”

Distribuie

De mai bine de zece ani, medicii care lucrează în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova așteaptă ca imobilul să fie renovat. Au primit promisiuni de la autorități în fiecare an. Promisiuni care însă nu s-au concretizat. Așa că au decis să se gospodărească singuri. Astfel, anual, cei doi medici rămași în secție scot bani din buzunar să zugrăvească saloanele și să le igienizeze.

Anual, în județul Dolj, aproximativ 1.500 de oameni mor din cauza afecțiunilor oncologice.

De ani buni, șeful secției, prof. univ. dr. Florin Bădulescu, face solicitări către Consiliul Județean Dolj, către conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova și către Ministerul Sănătății ca saloanele să fie renovate și să fie montate mai multe guri de oxigen, de multe ori vitale, însă nici până acum nu s-a făcut nimic.

„De ani buni mă mint, s-au făcut trei proiecte în ultimii ani pentru această clădire și nici unul nu s-a pus în practică. Ultimul a fost realizat acum doi ani, ziceau că ne reabilitează clădirea pe exterior și că ne pun un lift. Când am auzit de proiect, am spus că decât nimic e bine și atât! Se termină și anul acesta și nu s-a întâmplat nimic”, a declarat prof. univ.dr. Florin Bădulescu.

 

Zugrăvesc cu bani din buzunarul lor

Cei doi medici care deservesc Secția de Oncologie igienizează saloanele și culoarele de teama unor infecții intraspitalicești.

„Pacienții noștri au și așa imunitatea foarte scăzută, vă dați seama ce ar însemna să mai ia și de aici vreo bacterie? Lunar îi chem pe cei de la DSP să facă verificări în secție să nu existe așa ceva. Cu banii noștri, din buzunarul nostru, cumpăram vopsea, var, linoleum și schimbăm totul. Mi-e frică de infecții”, mai spune medicul Bădulescu.

Pacienții nu se plâng de condițiile din spital și se declară „cât de cât” mulțumiți de modul în care sunt tratați.

„Avem un pat unde să stăm, e curat cât de cât, iar domnii doctori sunt atenți cu noi. Noi nu am mai fi mult timp pe aici să vedem dacă va fi modernizat sau nu spitalul, dar măcar să facă ceva prin alte părți”, a precizat una dintre pacientele internate în Secția de Oncologie.

Consiliul Județean Dolj face proiecte, dar n-are bani suficienți

Consiliul Județean Dolj este cel care ar trebui să facă investiții în clădirea unde funcționează Secția de Oncologie și a întocmit un proiect de modernizare, însă bugetul propriu nu este suficient.

„Am depus un proiect pentru finanțare europeană cu o valoare de șase milioane de euro. Va fi reparată clădirea pe exterior, schimbată toată instalația electrică, plus montate două lifturi pe partea exterioară”, susține Cosmin Vasile, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj.

În acest moment, în Secția de Oncologie sunt internate 33 de persoane, câte două sau trei în salon.

Citește și:

VIDEO/ Florin Busuioc a fost adus la un spital din București cu un elicopter SMURD. Primele imagini cu actorul înainte de a fi urcat în elicopter

Citește mai multe despre probleme pe Libertatea.

Comentarii