Mergi direct la conținut »
Melania Trump are statuie în orașul său natal din Slovenia. Sculptura a stârnit deja controverse / FOTO&VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Melania Trump are statuie în orașul său natal din Slovenia. Sculptura a stârnit deja controverse / FOTO&VIDEO

Melania Trump are statuie în orașul său natal din Slovenia. Sculptura a stârnit deja controverse / FOTO&VIDEO

O statuie a Primei Doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost dezvelită în Sevnica, orașul său natal din Slovenia. Sculptura a stârnit controverse în rândul localnicilor care cred că aceasta seamănă cu o „ștrumpfiță”. Artistul care a realizat statuia a declarat că a vrut să provoace un dialog despre situația politică din SUA.

Artistul american Brad Downey a făurit statuia din trunchiul unui copac pe care l-a sculptat cu drujba, cu ajutorul artizanului Ales Zupevc. Opera sa a fost plasată în orașul Sevnica din Slovenia, unde s-a născut Melania Trump, relatează postul de televiziune BBC, citat de Mediafax.

Sculptura o întruchipează pe Prima Doamnă a Statelor Unite îmbrăcată într-o haină de culoare albastră și cu una dintre mâini, ce seamănă mai degrabă cu o bâtă, arătând spre cer.

Unii dintre localnici spun că această sculptură este o „rușine” și că arată ca o „ștrumpfiță” întrucât „nu seamănă deloc cu Melania”.

Sculptorul Brad Downey a declarat pentru Reuters că a vrut astfel să provoace „un dialog” despre situația politică din Statele Unite.

Până la sfârșitul lunii august, artistul are deschisă o expoziţie la Ljubljana, capitala Sloveniei. Reprezentanţii galeriei au sugerat, într-o broşură, că statuia ar putea fi „o farsă”.

Orașul Sevnica a devenit o atracţie turistică după ce Donald Trump, soţul Melaniei Trump, a fost ales preşedintele SUA, în 2016.

Localnicii au profitat de acest lucru pentru a lansa mai multe produse asociate cu numele Trump, de la papuci, prăjituri, la burgeri cu „păr ciufulit” din brânză, aluzie la coafura președintelui american.

Melania (49 de ani) și Donald Trump (73 de ani) sunt căsătoriți din 2005 și au împreună cu fiu, Barron, născut în 2006.


Citește și:

EXCLUSIV | Cum arată foile de prezență semnate de fostul ministru Bodog pentru consiliera Olivia Baciu, despre care DNA spune că nu venea deloc la muncă

Close
Închide
  Close