de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Ca ministru, bihoreanul Florian Bodog a avut trei consiliere din Oradea: Ana Maria Ciobanu (angajată din 17.01.2017 cu jumătate de normă), Olivia Andreea Baciu (angajată din 08.02.2017 cu jumătate de normă) şi Dochiana Sabina Bejan (angajată din 15.03.2017 cu normă întreagă).

Toate trei au fost audiate de procurori, susțin surse din MS. Cea pentru care DNA susține că a adunat probe că nu a fost deloc la muncă în București, dar a fost pontată ca și cum a fost prezentă, este Olivia Andreea Baciu. 

Surse din Ministerul Sănătății au furnizat pentru Libertatea „Foaia colectivă de prezență” pentru tot anul 2017, document în care apar numele celor care lucrau la cabinetul ministrului și semnătura demnitarului.

Olivia Baciu, cu numele schimbat prin căsnicie în Olivia Marcu din octombrie 2017, apare pe foi ca prezentă, cu jumătate de normă, în București, zi de zi, deși ea era și asistentă universitară la Facultatea de Medicină din Oradea.

Foile de prezență semnate de ministrul Florian Bodog by Otilia Cristea on Scribd

Sunt situații în care Olivia Marcu apare că predă Informatică Medicală și Biostatistică în orarul Facultății de Medicină din Oradea de la ora 14 la 19, dar figurează prezentă și în București, la cabinetul ministrului Bodog.

EXCLUSIV | Cum arată foile de prezență semnate de fostul ministru Bodog pentru consiliera Olivia Baciu, despre care DNA spune că nu venea deloc la muncă
În orarul Facultății din Oradea, cursurile predate de Olivia Baciu se suprapun cu programul de lucru de la minister

Încă din primele declarații, pentru Agerpres, fostul ministru a apăsat nu pe ideea prezenței consilierilor la birou, ci pe faptul că ei și-au îndeplinit sarcinile:

”Ceea ce pot să vă spun este că niciunul dintre consilierii care au fost angajaţi la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul”. 

Andreea Baciu, scrie adevărul.ro, are 35 de ani și a început să predea la Facultatea de Medicină din Oradea în 2016, pe când Florian Bodog era decan. 

Baciu are un CV remarcabil, cu două masterate, dintre care unul în SUA, și un doctorat în Cibernetică şi Statistică la Universitatea Babeş-Bolyai.

Fostul ministru Bodog susține, declarație oferită la Digi 24, că a lucrat cu Olivia Baciu telefonic şi pe WhatsApp.

Povestea consilierelor care nu vin la muncă, dar sunt angajate în cabinetul ministrului Bodog, a apărut încă din septembrie 2017 pe site-ul amosnews. 


Citește și:

UPDATE / Florian Bodog, după ce DNA a cerut ridicarea imunităţii sale: „Niciunul dintre consilierii mei nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-am trasat-o”