Din cauza viscolului, sute de stâlpi şi cabluri din reţeaua electrică s-au rupt, lăsând în beznă oraşul Sulina şi cel puţin 7 comune, lăsând peste 10.000 de oameni fără energie electrică, căldură şi apă potabilă.
Primarul oraşului Sulina, Nicolae Răduş, a declarat, pentru Mediafax, că a solicitat ajutorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.
”Sunt probleme în continuare. Cei de la AFDJ au refuzat să ne ajute, este ruşinos. Am cerut un remorcher cu care am fi putut da drumul la apă şi căldură pentru populaţie. Directorul AFDJ dorea să ne închirieze nava, dar ne cerea o căruţă de bani, asta deşi este o situaţie de urgenţă. Ruşinos. Acum (n.r. sâmbătă seara) jumătate de oraş are energie electrică şi căldură, jumătate nu are. Cu apa am rezolvat-o, este apă potabilă în tot oraşul. Până mâine sper să o rezolvăm, aşa mi s-a promis, să revenim la normal, să fie curent electric în tot oraşul. Cei de la societatea de electricitate mi-au spus că au 57 de stâlpi căzuţi. Este greu”, a spus Nicolae Răduş.
Probleme sunt şi în comunităţie rurale din Delta Dunării unde, de trei zile, mii de tulceni nu au energie electrică.
În comuna Crişan trăiesc aproximativ 1.200 de locuitori care în ultimele zile au fost nevoiţi să bea apă din Dunăre deoarece nu a funcţionat staţia de tratare a apei potabile. Sâmbătă, echipele societăţii de electricitate au reuşit să repare o parte din reţeaua de distribuţie, iar duminică ar putea finaliza operaţiunea.
”S-a rezolvat, dar nu în totalitate. Mai avem zone fără energie electrică. Cam 75% din case au acum curent electric. Mai sunt fire rupte, poate mâine se rezolvă, duminică dimineaţă va veni o echipă, aşa mi s-a spus. Noi suntem învăţaţi, suntem o comună izolată şi am mai avut evenimente de aceste tip. Din fericire, nu a îngheţat Dunărea, astfel încât am fost aprovizionaţi, urgenţele medicale au fost acoperite. Oamenii au luat apă pentru necesităţi din Dunăre sau de la magazin”, a afirmat, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei Crişan, Ilie Munteanu.
Citește și: Formularul 600. Peste 3 milioane de români sunt afectați. Unii plătesc contribuții, deși nu mai au venituri
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro