Mergi direct la conținut »
Ministrul Transporturilor a cerut la televizor demisia unui șef de la Drumuri, după căderea unei mașini în Dunăre
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Transporturilor a cerut la televizor demisia unui șef de la Drumuri, după căderea unei mașini în Dunăre

Ministrul Transporturilor a cerut la televizor demisia unui șef de la Drumuri, după căderea unei mașini în Dunăre

Ministrul Transporturilor a cerut la televizor demisia unui șef de la Drumuri și Poduri, dar și a șefului Secției de Drumuri de la Orșova. Răzvan Cuc i-a cerut, luni, directorului de la CNAIR, Ștefan Ioniță, într-o intervenție telefonică în direct la Antena 3, să-i demită pe șeful DRDP Timișoara, Horațiu Simion, și pe șeful Secției de Drumuri de la Orșova, „cel puțin pentru indolență și proastă gestionare” a situației, după ce o mașină cu cinci oameni a plonjat în Dunăre.

De Raluca Diaconu,

O mașină cu cinci persoane a ajuns, sâmbătă, în Dunăre, în dreptul localității Coronini, din județul Caraș-Severin. Șoferul a reușit să se salveze la timp, însă ceilalți pasageri, o familie cu doi copii, sunt încă de negăsit. Autoturismul a fost scos din fluviu gol, iar salvatorii încă îi caută pe cei patru.

În zona în care ar fi căzut mașina în Dunăre este o curbă periculoasă care nu are montat un parapet de siguranță. Cel vechi a fost distrus tot la un accident, în 2012. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut o anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat. El susține că astfel de parapete erau pe stoc, așa că îi consideră vinovați pentru cele întâmplate pe șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Horațiu Simion, și pe șeful Secției de Drumuri din Orșova, Ion Cunicel.

„În urma raportărilor care mi-au fost trimise luni dimineață, am constatat că atât DRDP Timișoara, cât și Secția de drumuri Orșova, pe raza căreia s-a petrecut accidentul, sunt vinovate cel puțin de indolență și de proastă gestionare a teritoriului aflat în administrarea acestora”, a declarat Răzvan Cuc la Antena 3.

Ministrul Cuc a spsu că, potrivit raportărilor, Secția de drumuri Orșova avea parapeți pe stoc, care ar fi trebuit înlocuiți pe acel sector de drum.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

„Directorul regionalei trebuia să știe acest lucru și să dea dispoziție ca parapetul să fie înlocuit. Întrucât parapetul era deteriorat de cel puțin doi ani în locul în care s-a produs accidentul, iar șeful de secție trebuia să ia măsuri prioritare pentru a asigura zona, despre care se știa că este una periculoasă. În urma analizei, i-am cerut directorului de la CNAIR, Ștefan Ioniță, de urgență să-i demită pe Horațiu Simion și pe șeful Secției de drumuri de la Orșova, care din punctul meu de vedere este în culpă pentru neluarea măsurilor corespunzătoare”, a mai spus Răzvan Cuc.

Într-un comunicat dat publicității tot luni, după anunțul privind demiterile, DRDP Timișoara arată că din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă parapetul greu era deteriorat de cel puţin doi ani.

De asemenea, ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR încă de ieri (n. red. – duminică) un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar, se arată în comunicatul citat.

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO
Recomandări

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO

 

„Directorii Regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave. Încă de săptămâna trecută, ministrul Transporturilor le-a atras atenţia directorilor regionali ai CNAIR că trebuie să se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: ”Nu este normal să aştepte mereu, de la Bucureşti, să li se spună exact ce să facă. Au primit încă de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întreţinere, iar această libertate vine şi cu responsabilităţi”, precizează comunicatul.

Citește și: EXCLUSIV Cum va arăta România de la 1 ianuarie 2018 versus ce arată Programul de Guvernare. De la reduceri de taxe trecem la noi impozite

Close
Închide
  Close