Mergi direct la conținut »
oamenii străzii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mobilizare uimitoare la Timișoara, pentru oamenii străzii. Timișorenii le duc o masă îmbelșugată de Sf. Nicolae

De Raluca Diaconu,

Un număr de 90 de oameni ai străzii vor mânca copios de Moș Nicolae, la un centru de noapte din Timișoara, în urma unei acțiuni inedite a unei asociații.

Ad placeholder

Reprezentanții Asociației Look Inside au vrut să facă o faptă bună în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că s-au gândit să îi hrănească pe oamenii străzii care merg să doarmă la adăpostul primăriei. Zis și făcut! Au pus la punct un meniu și au făcut un eveniment pe Facebook, cu titlul „Te provoc să fii bun!”.

„O nouă lună în care vă provocăm să deveniți și mai buni. De data aceasta dorim să facem împreună o faptă bună și să oferim o masă îmbelșugată, punând mână de la mână bucate, pentru cei cu care zi de zi ne întâlnim… oamenii străzii din Timișoara. O parte din ei, aproximativ 90 de persoane, înnoptează în fiecare zi la Centrul de Noapte Brâncoveanu, unul dintre puținele locuri din Timișoara care le oferă adăpost”, transmit cei de la Asociația Look Inside.

Ce trebuiau să facă cei care au fost provocați să fie mai buni? Să anunțe ce vor să gătească, să ofere mâncarea și apoi, daca vor, să le servească oamenilor fără adăpost niște bucate românești.

Meniul a fost gândit astfel: nouă boluri mari de salată de boeuf – 1 kg/bol, nouă boluri mari de salată de vinete – 1 kg/bol, 90 de felii de cașcaval, 90 de felii de brânză, 180 de chiftele, 50 de șnițele tăiate fâșii, 90 de felii de șuncă, 90-100 de felii de salam, 50 de roșii care vor fi tăiate felii, 20 de castraveți mari, 100 jumătăți de ardei umpluți cu pastă de brânză, 40 de pâini feliate, 15 sticle de suc, 90 de banane și 90 de eugenii.

„Dacă vreți să participați alături de noi la eveniment, să gătiți, să oferiți și apoi să le servim acestor oameni niște bucate, scrieți un comentariu cu ce ați dori să aduceți din cele spuse de noi. Este important să fiți cu mâncarea acolo la ora 18, pentru a avea timp să pregătim totul în porții împreună”, mai spun cei de la Look Inside.

Timișorenii au fost atât de impresionați de gestul celor de la asociație încât au completat meniul cât ai zice pește. Nici n-a fost nevoie de 24 de ore pentru ca reprezentanții Look Inside să pună la punct toate detaliile, după cum ne-a spus una din fetele care aștepta telefoane de la timișorenii care voiau să facă o faptă bună.

Ad placeholder

„Ne mai lipseau unul sau două kilograme de salată și încă ceva, dar mărunțișuri. Am postat marți seară, ne-a luat și pe noi prin surprindere cât de repede s-au mobilizat oamenii”, ne-a spus Andreea, membru al Asociației Look Inside.

Adunarea se dă chiar de Moș Nicolae, miercuri, 6 decembrie, la Centrul de noapte de pe str. Constantin Brâncoveanu.


Citește și: VIDEO/Idee inedită de afacere. Cei mai buni angajați vor avea, în sfârșit, statuie


 

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Florin Salam, lovitură dureroasă. Doctorii de la Matei Balș, mesaj devastator
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Florin Salam, lovitură dureroasă. Doctorii de la Matei Balș, mesaj devastator
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close