Mergi direct la conținut »
VIDEO | Un pilot a supraviețuit după ce s-a prăbușit cu avionul în Amazon. El a murit apoi când încerca să se urce într-un elicopter salvator
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Un pilot a supraviețuit după ce s-a prăbușit cu avionul în Amazon. El a murit apoi când încerca să se urce într-un elicopter salvator

VIDEO | Un pilot a supraviețuit după ce s-a prăbușit cu avionul în Amazon. El a murit apoi când încerca să se urce într-un elicopter salvator

Pilotul unui avion s-a prăbușit cu aparatul de zbor în Amazon, reușit să supraviețuiască impactului. Bărbatul și-a pierdut însă viața în timpul operațiunii de salvare, după ce a căzut de pe scara care era prinsă de un elicopter, relatează Daily Mail.

Accidentul aviatic a fost filmat de un pasager, care se afla împreună cu pilotul. Tânărul de 28 de ani se îndrepta către un trib din pădurea amazoniană, pentru a avea grijă de un copil bolnav.

El nu a mai ajuns însă la destinație, căci avionul la bordul căruia se afla s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. Pilotul în vârstă de 64 de ani a reușit să efectueze o aterizare forțată în Amazon, iar cei doi au supraviețuit impactului.

„Am fost suprins că am supraviețuit. Am deschis geamul și am ieșit din avion. Amândoi am înotat până la un banc de nisip și am văzut cum avionul s-a scufundat”, a povestit tânărul asistent medical din Brazilia.

Un echipaj care să-i salveze pe cei doi a venit după aproximativ o oră, mai ales că pilotul reușise să trimită coordonatele turnului de control. Un elicopter a apărut în zonă, însă cum aterizarea era dificilă, cei doi bărbați au fost puși să se urce pe o scară.

Extrem de obosit, pilotul nu a reușit să ajungă în avion, căci a alunecat de pe scară și a căzut în râu, fiind dus de curenți.

„Când a căzut, m-am uitat în jos să văd dacă pot să-l găsesc. Eram disperat pentru că am supraviețuit accidentului aviatic și acum se întâmplă asta”, a povestit asistentul medical.

După trei zile de căutări, un echipaj a găsit trupul pilotului la aproximativ șase kilometri distanță de locul prăbușirii.

Close
Închide
  Close