Mergi direct la conținut »
Investigație la Consiliul Europei după episodul nazist al lui Darius Vâlcov
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Investigație la Consiliul Europei după episodul nazist al lui Darius Vâlcov

Scandalul generat de Darius Vâlcov, care l-a prezentat pe Klaus Iohannis drept nazist, a generat o reacție puternică în Consiliul Europei. 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut o investigație cu privire la modul în care sunt protejate minoritățile în România.

De Mihai Niculescu,

Oficialii din 11 țări cred că în România există ”atacuri sistematice” și ”insulte colective țintite” împotriva minorității germane din partea unor ”reprezentanți de rang înalt ai PSD și a mass-media apropiate de guvern”.

Moțiunea a fost semnată și de reprezentanții Germaniei și ai Ungariei, și se referă la Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă și fost ministru al Finanțelor care a publicat un clip video care îl prezenta pe Klaus Iohannis în postură de nazist.

Al doilea oficial nominalizat este Liviu Pop, care a jignit minoritatea germană printr-o postare prin care a calificat Forumul Democrat German drept o ”organizație nazistă” și a comparat germanii și alți aliați ai româniei cu ”gândaci”, relatează g4media.ro.

Intensitatea și frecvența actelor de defăimare colectivă provenite din cercurile guvernamentale, precum și lipsa distanțării liderilor de a se distanța public de aceste acte, reprezintă un motiv de îngrijorare”, concluzionează semnatarii moțiunii.

Semnatarii moțiunii cer Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să investigheze implementarea de către România a măsurilor pentru protejarea minorităților naționale.

Moțiunea va intra în dezbaterea Adunării Parlamentare și, dacă va fi adoptată, va fi demarată o investigație formală împotriva României.


OPINIE/ PAH explică ce nu spune Realitatea TV când anunță că se face partid: „Televiziune, partid și stat”


 

Close
Închide
  Close