De Elena Petre,

Campania a fost condusă de coaliția Australia’s Right to Know (in trad. – „Dreptul Australiei de a ști”), în urma unor mai multe acțiuni care au ridicat semne de întrebare privind condiția jurnalismului din această țară.

Mai precis, autoritățile au efectuat raziila sediul din Sydney al televiziunii de stat ABC, precum și în casa unui jurnalist de la News Corpos, în iunie.

Totodată, un martor riscă închisoarea după ce a dezvăluit faptul că Serviciile de Informații au plantat microfoane în biroul oficialilor din Timorul de Est, în timpul unor negocieri dn 2004. De asemenea, un informator din cadrul Agenției fiscale australiene (ATO) riscă 161 de ani de închisoare pentru faptul că a dezvăluit că Agenția făcea abuz de putere.

Prima pagină a ziarului Daily Telegraph din Australia

Mai multe publicații australiene s-au alăturat campaniei, care are ca scop ca scop schimbarea legilor legate de defăimare, precum și reforme privind libertate de informare.

Astfel, coaliția din spatele campaniei cere derogări pentru jurnaliștii care ar putea să ajungă în închisoare pentru că-și fac treaba, precum și protecție legală pentru avertizorii de integritate.

Adevărul este că cei de la putere nu vor ca publicul să fie ce fac și blochează transparența și tragerea la răspundere pentru a-și servi propriile interese.

senatorul Sarah Hanson-Young, susținător al campaniei:

Parlamentul australian a votat peste 60 de legi legate de secretizare și de spionaj în ultimii 20 de ai, iar în prezent sunt revizuite legile legate de informatori.

Citeşte şi:

Libertatea a trimis un jurnalist în Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

Calafat, orașul care stă pe izvoare de apă termală, dar oamenii care locuiesc la bloc se încălzesc cu lemne

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni