Roverul este dotat și cu două microfoane. Unul dintre cele era atașat de rover și nu a putut capta sunetele intrării în atmosferă, însă cel de-al doilea a fost încă în funcțiune și a putut să înregistreze sunetele în momentul asolizării pe Marte, precum și vântul marțian de de la Jezero Crater, pe 20 februarie.
Înregistrarea durează aproximativ 60 de secunde, iar NASA a lansat versiuni care includ doar briza, precum și zgomotul pe care roverul l-a captat de la suprafață.
Roverul Perseverance a amartizat pe Marte după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.
Pentru a ateriza, a trebuit să treacă prin cele „șapte minute de teroare”. Timpul ca semnalele radio să călătorească de pe Pământ pe Marte este de aproximativ 11 minute, ceea ce înseamnă că cele șapte minute necesare pentru aterizarea navei spațiale pe Marte au loc fără niciun ajutor sau intervenție din partea echipelor NASA de pe Pământ.
Misiunea americană, pornită pe 30 iulie 2020, explorează posibilitățile de existență a vieții pe Planeta Roșie.
„Această aterizare este unul dintre acele momente esențiale pentru NASA, Statele Unite și explorarea spațiului la nivel global, când știm că suntem pe punctul de a descoperi și de a ne ascuți creioanele, ca să spunem așa, pentru a rescrie manualele”, a declarat Steve Jurczyk de la NASA.