UPDATE. Medicul Cătălin Cîrstoveanu a precizat că „de un an, de când a fost funcțională o aplicație informatică de monitorizare a constatat că au fost 30 de pacienți care au murit înainte a apuca să mai fie internați”.
Este o mare presiune pentru a interna acești pacienți critici, care unii dintre ei mor la nivelul 2 de îngrijire, pur și simplu mulți mor în spitalele care îi îngrijesc așa cum îi îngrijesc, fără a acorda îngrijirea necesară corespunzătoare. La nivel 2 înseamnă că practic nu-l îngrijesc cum trebuie, chiar suntem chemați de multe ori în instanță pentru omor din culpă, de vreo trei ori ne-au chemat, pentru că n-am putut să-i internăm.
Cătălin Cîrstoveanu:
„În momentul acesta avem încărcare pacienți 110 la sută. Acum a venit unul în UPU foarte critic și n-avem unde să-l punem și a trebuit să facem ceva de urgență. Și ne mai vine încă unul de la Iași peste cei 110 la sută grad de internare”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, miercuri, la Digi24.
„Există document oficial la Ministerul Sănătății în care se atestă. Sunt peste 150 de morți la nivelul 2. Un alt număr de pacienți, la nivelul 3, mor fără să primească îngrijirea corespunzătoare, adică fără operații. Nu e normal să se întâmple lucrul acesta”, a mai spus medicul, care a precizat că nu mai sunt bani pentru acest sfârşit de an.
Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.
____________________________________________________
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că nu a fost informat cu privire la situația din spital și că a aflat cele povestite de șeful Secției de Terapie Intensivă odată cu presa, marți, și a dat asigurări că va efectua un control miercuri.
Medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secției de Terapie Intensivă de la cel mai important spital de copii din România, susține că a făcut memorii la Ministerul Sănătății pentru ca bebelușii “să nu mai moară pe listele de așteptare”.
Medicul a mai spus că au fost mai multe situații în care spitalul a cumpărat “pe caiet” tratamente și echipamente care le puteau salva viețile copiilor. “O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu, care le-a mulțumit celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituția își asigură cele necesare.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro