Așadar, dacă o persoană zboară în sau din Statele Unite şi este destul de ghinionistă încât să aibă codul SSSS imprimat pe biletul de îmbarcare, există şansele unei examinări suplimentare, potrivit independent.co.uk.
Administraţia pentru Securitatea Transporturilor a declarat că cei care sunt nevoiţi să treacă prin acest procedeu suplimentar sunt aleşi de programul ”Secure Flight”, cu ajutorul unei baze de date a agenţiilor de transport persoane.
De asemenea, sunt vizate de acest program persoanele care îşi cumpără un bilet doar dus, cele care achiziţionează în ultimul moment un loc pentru o cursă aeriană sau călătorii care se întorc dintr-o ţară cu risc ridicat.
În plus, un purtător de cuvânt al TSA a declarat că pasagerii primesc codul SSSS dacă apar pe o listă de urmărire a FBI, numită Selectee List, dar alţii primesc codul la întâmplare.
Programul ”Secure Flight” a fost implementat în 2010, ca urmare a legilor care au intrat în vigoare după 11 septembrie 2001. Totuși, codul a fost văzut pe biletele de îmbarcare înainte de acel moment, astfel încât se crede că acest cod a fost folosit şi în cadrul unui program anterior.
În acest timp, pe Aeroportul Henri Coandă s-a redus timpul de așteptare la controlul de securitate. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a luat mai multe măsuri.
Cu sau fără codul SSSS, în România inflația a urcat în septembrie la 1,8%, iar biletele de avion, pe lângă citrice, unt, carne de porc și energie electrică, s-au scumpit cel mai mult
FOTO: Twitter
CITEȘTE ȘI… VIDEO | România trece la vremea de iarnă. La munte se anunţă ninsori, iar în zonele de deal va fi lapoviţă şi se va produce ceaţă