De asemenea, media pe ultimele 7 zile a deceselor COVID în SUA a crescut cu peste 2%, până la aproape 2.000 de decese pe zi.

„Vă rog să mă ascultați foarte clar: la acest nivel de răspândire al cazurilor cu noile variante, vom pierde complet terenul câștigat cu greu în lupta cu COVID”, a avertizat doctorul Rochelle Walensky.

Sunt cu adevărat îngrijorată de rapoartele conform cărora mai multe state retrag măsurile sanitare pe care le-am recomandat pentru a proteja populația de COVID-19.

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA:

Directorul CDC din SUA recomandă americanilor să poarte mască în continuare și să respecte celelalte măsuri de prevenire împotriva COVID recomandate de autoritățile sanitare.

„În cele din urmă, vaccinarea este ceea ce ne va scoate din această pandemie. Pentru a ajunge acolo, trebuie să vaccinăm mult mai mulți oameni”, a adăugat Walensky.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a prezis că varianta extrem de contagioasă B.1.1.7 detectată pentru prima dată în Marea Britanie va deveni tulpina dominantă în SUA în luna martie.

Potrivit datelor furnizate de CDC, au fost raportate peste 2.460 de infecții care implică variante de tulpini COVID-19. Majoritatea acestor cazuri – cel puțin 2.400 – sunt de tulpina B.1.1.7 extrem de contagioasă.

Aceste cifre sunt probabil mult mai mici decât numărul real de persoane infectate cu noile variante de coronavirus. SUA au rămas în urmă multor state în ceea ce privește proporția de testare a cazurilor pentru noile tulpini de COVID-19, dar CDC a precizat că lucrează pentru a intensifica aceste controale.

Firmele producătoare de vaccinuri caută soluții împotriva noilor tulpini de COVID-19

Johnson & Johnson, Moderna și Pfizer-BioNTech încearcă să se asigure că vaccinurile lor au efect și asupra noilor variante de coronavirus.

Tulpina B.1.351 detectată pentru prima dată în Africa de Sud are cele mai „îngrijorătoare efecte asupra capacității vaccinurilor de a produce un răspuns imun”, a declarat dr. Heather Scobie, în cadrul ședinței de luni a Comitetului consultativ CDC pentru practicile de imunizare (ACIP).

Ea a mai spus că două doze de vaccin anti-COVID-19 protejează oamenii mai bine decât o singură doză. „Cinci studii au arătat că amânarea celei de-a doua doze de vaccin ARNm poate lăsa unii oameni mai puțin protejați împotriva variantelor SARS-CoV-2”, a declarat Scobie.

Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech sunt vaccinuri ARNm. „Toate studiile au arătat o neutralizare mai mare a B.1.1.7 și B.1.351 după a doua doză de vaccin”, a spus ea.

Johnson & Johnson lucrează la un rapel pentru a-și ajuta vaccinul COVID-19 să facă față noilor tulpini ale coronavirusului, a declarat luni CEO-ul Alex Gorsky.

Săptămâna trecută, Moderna a anunțat că a proiectat un ser pentru a ajuta la protejarea împotriva tulpinii B.1.351.

Aceast ser ar servi ca un rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate și ca vaccin primar pentru persoanele care nu au avut coronavirus și nu au fost încă vaccinate.

De asemenea, Moderna testează o a treia doză mai mică de vaccin pentru a vedea dacă aceasta ar proteja împotriva variantelor de COVID-19.

Pfizer și BioNTech au precizat săptămâna trecută că au început să testeze capacitatea unei a treia doze din vaccinul lor de a se opune noilor variante de coronavirus.

Luni, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că va dura încă șase până la opt săptămâni pentru a obține date concludente care să arate cât de eficient este vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva variantei B.1.351.

Începe administrarea vaccinului Johnson& Johnson în SUA

Agenţia pentru medicamente (FDA) a Statelor Unite a autorizat, sâmbătă noapte, vaccinul împotriva COVID-19 creat de compania Johnson & Johnson.

Acesta este cel de-al treilea vaccin aprobat în SUA, după cel de la Pfizer/BioNtech, care a primit undă verde pentru administrare pe 11 decembrie și cel de la Moderna, aprobat pe 18 decembrie.

Aproximativ 3,9 milioane de doze de vaccin J&J vor fi distribuite către state, triburi, teritorii, farmacii și centre de sănătate comunitare, a declarat duminică seară un înalt oficial al administrației Biden.

„Aceste doze de J&J vor fi administrate încă de marți dimineață. Fiind un vaccin într-o singură doză, oamenii nu trebuie să revină pentru a se proteja cu un al doilea vaccin”, a spus Walensky.

„În plus, acest vaccin nu trebuie păstrat în congelator și poate fi depozitat în frigidere. Prin urmare, este ușor de transportat și depozitat și permite o disponibilitate extinsă în majoritatea setărilor comunității și a site-urilor mobile pe măsură ce alimentarea crește”, a mai spus Walensky.

Celelalte două vaccinuri distribuite, de la Pfizer-BioNTech și de la Moderna, au rate de eficacitate de aproximativ 95%, cu o protecție mai mare împotriva formelor severe de boală.

Vaccinul Johnson & Johnson a arătat rată de eficacitate de 72% împotriva bolilor ușoare până la severe/critice în rândul participanților la studiile din SUA. Este mai eficient împotriva formelor severe de boală, cu o protecție de aproximativ 85%.

Experții în sănătate spun că americanii nu ar trebui să fie descurajați de eficacitatea mai mică a vaccinului J & J.

Asta pentru că acest vaccin a fost testat mai târziu decât celelalte două vaccinuri, când infecțiile erau deja în creștere și noile variante de tulpini se răspândeau din ce în ce mai mult.

În plus, Vaccinul J&J a fost testat în Africa de Sud, când tulpina B.1.351 era deja dominantă, dar a oferit în continuare o protecție mare împotriva bolilor severe.

Imunitatea de turmă este încă departe în SUA

În timp ce știrile despre al treilea vaccin împotriva COVID-19 merită sărbătorite, SUA sunt încă departe de realizarea așa-numitei imunități de turmă.

Aproximativ 15,3% din populația SUA a primit cel puțin o doză din vaccinul Moderna sau Pfizer/BioNTech, potrivit datelor CDC disponibile luni.

De asemenea, circa 7,7% dintre americani au fost vaccinați cu ambele doze.

Vaccinurile vor fi testate și pentru copii

După ce vaccinul Johnson & Johnson s-a dovedit a fi sigur și eficient la adulți, compania va începe studii cu copii, a declarat doctorul Macaya Douoguih, șef de dezvoltare clinică și afaceri medicale cu brațul vaccinului J & J, Janssen.

„Vom efectua mai multe studii de imunogenitate și siguranță la copii de la 17 ani până la nou-născuți. Sperăm că studiul la adolescenți va începe săptămâna viitoare. De asemenea, anticipăm un studiu la femeile însărcinate în trimestrele II și III spre sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, a anunțat Douoguih.

Johnson & Johnson intenționează, de asemenea, să înceapă studiul la persoanele imunodeprimate în al treilea trimestru al acestui an, a mai anunțat Douoguih.

Autorizația de utilizare de urgență a FDA pentru vaccinul Johnson & Johnson este în prezent pentru utilizare la adulți cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani, iar vaccinul Moderna anti-COVID-19 a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta de peste 18.

Atât Moderna, cât și Pfizer au început să înscrie copii pentru studiile cu vaccin anti-COVID-19.

FOTO: Hepta

Citeşte şi:

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sporturilor: „Nu se poate vorbi imediat despre întoarcerea publicului pe stadioane”

„Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”, avertizează medicul Adrian Marinescu

Ministrul educației: „Nu există state europene care să oblige la purtarea măștii în orele de sport”

Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
PARTENERI - GSP.RO
Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Playtech.ro
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Observatornews.ro
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Exclusiv. Vlad Voiculescu face dezvăluiri șocante: „Am primit mai multe amenințări cu moartea”
Știrileprotv.ro
Exclusiv. Vlad Voiculescu face dezvăluiri șocante: „Am primit mai multe amenințări cu moartea”
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)