MENIU CAUTĂ
17 Iul. 2018 18:32 , de Theodor Istrate

Nouăsprezece profesori din Vaslui au luat note sub 3.00 la titularizare. Cea mai mică notă, 1,15 la chimie

Distribuie

Nouăsprezece profesori din Vaslui care au susținut concursul de titularizare în urmă cu o săptămână au luat note sub 3.00, cea mai mică fiind 1,15, obținută de un candidat la chimie care, la inspecția la clasă, a avut nota 9.00. Rata de promovare pe județ a fost sub 40%, mai mică decât cea de anul trecut. În acest an, există discipline, precum franceza, la care din cei opt candidați niciunul nu a obținut notă de trecere.

Rezultate slabe ale profesorilor din județul Vaslui la concursul de titularizare din acest an. Din cei 363 de candidați care au mai avut curajul să susțină lucrarea scrisă, în condițiile în care o treime din cei înscriși au absentat ori s-au retras, doar 143 au obținut notă de trecere, ceea ce înseamnă 39,39%.

Îngrijorător este faptul că nu mai puțin de 19 profesori care au predat la catedră cel puțin în ultimul an școlar au obținut note sub 3.00, mulți la istorie, iar unii dintre ei chiar și la educație fizică sau arte vizuale. La unele discipline, niciun candidat nu a luat concursul, un exemplu în acest sens fiind franceza, materie la care notele au fost cuprinse între 1,9 și 6,5.

Cea mai mică notă este însă la chimie, disciplină la care un profesor a obținut 1,15 puncte, deși la inspecția la clasă avea nota 9.00. În schimb, există și o notă de 10.00, reușită a unui profesor de religie ortodoxă.

”Putem spune că rata de promovare de 39,39% este unul mulțumitor, dacă ținem cont de faptul că nota minimă necesară este 7.00. Peste 75% dintre candidați au luat note peste 5.00, ceea ce nu este deloc rău. Sperăm ca în urma rezolvării contestațiilor procentul celor reușiți să mai crească”, a declarat, marți, pentru Libertatea inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Comparativ cu anul trecut,rata de promovare la titularizare în județul Vaslui a fost cu un procent mai mică.

Citește și: REZULTATE TITULARIZARE 2018. S-au afișat notele la examenul de titularizare

Citește mai multe despre Titularizare și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii