Prin demersul său, Monique Dubbeldam a încercat să atragă atenția autorităților române despre condițiile dificile în care sunt ținuți câinii maidanezi, informează Agerpres.ro.

Fosta polițistă din Olanda a pornit în acest periplu dedicat câinilor, după ce a adoptat două cățelușe dintr-un adăpost din țara noastră.

„Știu de România de multă vreme, de pe vremea lui Ceaușescu, dar și pentru că membri au familiei mele au fost implicați în proiecte de ajutare a copiilor de aici. Acum trei ani și jumătate unul dintre câinii pe care îi aveam a murit și atunci ne-am decis să nu aducem în casă un pui, ci să căutăm să adoptăm un câine. Am căutat pe internet și am găsit-o, din întâmplare, pe Indie, în România. Când am luat-o din adăpost — unul nu foarte bun și suprapopulat — avea un an și jumătate. Stătea într-o cușcă de 2 pe 4 metri cu alți 12 câini. Când am adus-o acasă am avut ceva de muncă cu ea pentru că nu fusese învățată cu oamenii. (…) Era teribil de speriată de orice — trafic, biciclete, copii, alți câini. Ideea că ai salvat un suflet de la moarte este un sentiment foarte puternic”, a povestit Monique Dubbeldam.

O fostă polițistă din Olanda a mers pe jos peste 2.000 de kilometri (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Mai apoi, al doilea câine pe care-l avea acasă s-a îmbolnăvit și am murit. La sugestia soțului, Monique s-a întors în România pentru a-i găsi cățelușei Indie un partener de joacă. După câteva luni, s-a întors în Olanda cu o cățelușă maro, pe care a botezat-o Faye.

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu


::placeholdeR–>

O fostă polițistă din Olanda a mers pe jos peste 2.000 de kilometri pentru a salva câinii maidanezi. Totul a pornit de la o glumă

După ce le-a adoptat pe cățelușele Indie și Faye, fosta polițistă a început să facă voluntariat pentru asociația prin care a găsit patrupedele. Așa a început să caute câini prin adăposturi, cărora le găsea stăpâni în Olanda. Adăpostul pentru câini fără stăpân din Călărași a fost printre primele pe care le-a vizitat.

„Se ține tot timpul după noi și mereu încearcă, și uneori și reușește, să se bage în pat. Este minunat să vezi cum timpul petrecut alături de noi le-a schimbat. Însă încet-încet mi-am dat seama că nu voi putea aduce singură acasă zece câini”, a spus Monique Dubbeldam.

În ultimii ani, Monique a venit în România de zeci de ori. De fiecare dată, a reușit să plece cu 10-15 câini, pe care i-a transportat în Olanda cu avionul. Animalele erau aduse în cuști speciale și sedate pentru a nu răni.

Ideea de a merge pe jos până în România a pornit de la o glumă făcută de fiica ei mai mică.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll