De Mihai Niculescu,

130 de case au fost grav afectate de inundațiile din Corod în urmă cu zece zile, iar apa nu a dispărut din locuințe nici până acum. Oamenii și-au scos lucrurile la uscat în curți, dar ploile au venit din nou și le-au umplut de apă. Localnicii sunt disperați pentru că au primit ajutoare puține, unele din ele complet inutile, adică un bax de apă, câteva pateuri, pâne și ceapă.

O mobilă am scos-o din casă, le-am scos la uscat. În casă e ud. Am lăsat să se usuce și asta, mobila am scos afară. A venit ploaia, le-a plouat iar” a spus un localnic, pentru Digi24.

Mă scol dimineața și stau în bătătură și plâng continuu. Ne-a adus niște, pâine, ceapă, apă. Cam atât. În rest, vine, ne vede, pleacă” povestește cu lacrimi în ochi soția localnicului.

S-o dărâmat spatele casei, a intrat și în casă, decât o camera am uscată. Nu se face nimic, tot ne promite. Las că vedem, se rezolvă, dar în rest nimic. Ajutoare, două baxuri de apă, 5 pâini, 3 pateuri și atât” zice o altă localnică.

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 36.000 de lei pentru achiziţia de pilote, pături şi perne. În rest, sinistraţii au primit doar ajutoare de la donatori.

Vasile Cârjeu, primarul comunei Corod, susține că nu a beneficiat de susținere „În afară de ajutoarele care sperăm să vină de la Guvern prin instituția prefectului, noi autoritatea publică locală am încercat să găsim soluții de a ne ajuta populația. Din păcate, până acum, noi în consiliul local nu am avut susținere totală”.


Citește și: Agenția Agerpres a furnizat toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan, „ca să fie identificați oamenii”! Șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat. „Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”


AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat