Comandantul Abhinandan Varthaman, capturat de Pakistan după ce avionul său a fost doborât, a fost predat oficialilor indieni în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul.

Înainte de a fi eliberat, pilotul a declarat pentru televiziunea pakistaneză că a fost „foarte impresionat” de armata pakistaneză, scrie BBC News.

Joi, prim-ministrul pakistanez Imran Khan a declarat că eliberarea pilotului a fost un „gest de pace” față India.

Vineri, un purtător de cuvânt al AAC a anunțat că spaţiul aerian pakistanez va fi redeschis complet începând de luni. Anterior se anunțase că decolările şi aterizările de aeroporturile a patru mari oraşe, Islamabad, Peshawar, Karachi şi Quetta se vor putea efectua începând de vineri, de la ora 13:00 GMT.

Pakistanul și-a închis spațiul aerian, miercuri, după ce un avion de luptă indian a intrat marţi în spaţiul aerian pakistanez şi a atacat o tabără a unei presupuse grupări teroriste, aceasta fiind prima acţiune de pătrundere a Indiei pe teritoriul Pakistanului începând din 1971.

Tensiunile dintre India și Pakistan din cauza disputatului teritoriu Kashmir au escaladat dramatic, în ultimele zile, iar rivalii sunt înarmați cu arme nucleare. Fiecare deține între 80 și 200 de arme nucleare. Așadar, în funcție de gândirea liderilor celor două state sau de situația din teren, acesta este cel mai probabil loc unde ar putea izbucni un război nuclear major.


Citește și: AUDIO: Copii umiliți de o profesoară. „Ești grasă de nu încapi în oglindă”. Un caz care arată un fenomen de care ar trebui să ne fie rușine!


 

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci