Mergi direct la conținut »
Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii.  ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii. ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”

Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii. ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”

Acuzații de malpraxis la adresa a doi medici ginecologi din Maternitatea Buzău. Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere susțin că micuțul ar fi trăit dacă doctorițele care i-au făcut controlul mamei ar fi văzut că sarcina nu decurge normal. Familia a depus plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor, iar Spitalul Județean, în subordinea căruia se află maternitatea, a dispus o anchetă internă.

De Cristina Sterian,

Ana Maria Călin are 23 de ani și era la prima sarcină. Controalele periodice le-a făcut la un cabinet particular, numai că în ultimele săptămâni de sarcină au apărut problemele, iar medicul său curant era în concediu, astfel că a fost nevoită să meargă la maternitate.

La 38 de săptămâni au început durerile. Am decis să merg pentru consult la maternitate. Era doamna dr Anca Șerbănoiu, m-a consultat și mi-a spus că e în regulă, să merg acasă liniștită. Am mers acasă cu dureri. La o săptămână după, m-au luat si mai mult durerile, vomă,  ameteli, am chemat salvarea, m-am internat la doamna dr. Gabriela Pârjolea, care a tratat momentul cu indiferență, eu având dureri foarte mari. Mi-a spus că pot avea infecție la rinichi, durerile erau și de burtă și de mijloc.

Ana Maria Mitu:
Marian Călin și Ana Maria Mitu

A doua zi de la internare, medicul de gardă i-a făcut o ecografie și a observat că fătul este în suferință fetală, așa că a decis să o opereze de urgență.

”Până la urmă mi- a făcut cezariană dr. Constantinescu, după ce a observat la ecograf  că nu e în regulă. Copilul s-a născut  într o stare foarte proastă, a luat nota 5 la naștere. Mi-au spus că fătul a suferit 10 zile în burtică. O suferință foarte mare”, a declarat tânăra mama. 

Copilul a fost intubat, iar medicii neonatologi de la Buzău au decis transferul la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Mario Constantinescu, medic ginecolog

Pe fondul circularei de cordon și a terenului mamei cu hipertensiune, am decis că în interesul mamei și al copilului este intervenția cezariană. Am finalizat operația care a decurs în parametri normali, numai că, din păcate, copilul nu a avut o evoluție satisfăcătpare și neonatologul a decis transferul. Lichidul foarte modificat prezent în aparatul respirator al copilului a făcut ca adaptarea lui la respirația spontană sau chiar asistată să nu fie optimă. 

Mario Constantinescu, medic ginecolog:

La o lună după transfer bebelușul a murit în clinica din București. Părinții vor să stie acum cine si unde a gresit.

”Bebelușul a luat nota 5”

”Bebelulul a avut nota 5. Apoi s-a degradat, a ajuns la 3, era într o suferință fetală. Pentru noi istoria se repetă, mama soției mele a murit la nașterea ei în Maternitatea Buzău”, povestește Marian Călin, tatăl bebelușului.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Biletul de ieșire din Spitalul Județean Buzău

”Durerea e cu atât mai mare cu cât copilul s-a născut normal, dacă avea vreo malformație congenitală poate ne resemnam, dar el a fost un copil normal, trebuia să fie în viață, alături de noi. Depunem plângere împotriva ambilor medici, cineva trebuie să răspundă, nu o facem dintr o vendetă personală, ci să atragem atenția viitoarelor mămici să nu ajungă pe mâna unor astfel de medici. Materitatea Buzău e nouă, bine dotată, dar actul medical e vechi”, mai spune bărbatul.

Astăzi, după ce si-au îngropat pruncul, părintii au depus plângere la Colegiul Medicilor și au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliția municipiului Buzău.

Totodată, conducerea Spitalului Județean Buzău s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă.

Tatal bebelușului va da în judecată maternitatea și va cere despăgubiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care dacă îi câștiga spune că vrea să îi doneze pentru dotarea spitalului Marie Curie.

Dr. Gabriela Pîrjolea este în concediu și nu a putut fi contactată, iar dr. Anca Șerbănoiu a refuzat să ofere un punct de vedere.

Close
Închide
  Close