Mergi direct la conținut »
Patru focare de pestă porcină africană sunt încă active, în judeţul Satu Mare. Câte au fost stinse
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patru focare de pestă porcină africană sunt încă active, în judeţul Satu Mare. Câte au fost stinse

Patru focare de pestă porcină africană sunt încă active, în judeţul Satu Mare. Câte au fost stinse

Patru focare de pestă porcină africană sunt încă active în judeţul Satu Mare. De la depistarea virusului, în 2017, au fost închise 20 de astfel de focare, a informat - miercuri - Instituţia Prefectului.

De Dragoș Tănase,

„În judeţ avem 24 de focare din care 20 sunt stinse, pentru 22 din ele s-au făcut plăţi pentru despăgubire, s-au realizat 14.652 analize pentru supravegherea serologică şi 2.389 analize virusologice, dintre care peste 1.100 la mistreţ. Din cei 89 de mistreţi găsiţi morţi, la 59 s-a confirmat virusul PPA, iar dintre cei vânaţi doar 19 din 1103 au fost depistaţi pozitiv. Suma totală plătită asociaţiilor de vânători pentru combaterea bolii depăşeşte 230.000 lei în acest moment”, a arătat Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Primul caz de pestă porcină africană din România a fost descoperit în 2017 la o gospodărie de la periferia municipiului Satu Mare. În judeţ mai sunt active focare în localităţile Cehal, Orbău şi Homoroade.


Citește și… Șoc în fotbalul românesc! Pompiliu Popescu, medicul și confidentul Generației de Aur, a fost operat la plămâni! Suferința doctorului care a „reparat” picioare și a salvat vieți


 

Close
Închide
  Close