Site-ul Mediaflux a vehiculat și numele lui Elon Musk, iar surse din rândul organizatorilor au confirmat pentru Libertatea că deținătorul Tesla și, mai nou, și Twitter, se află pe lista invitaților, însă nimeni nu a putut certifica oficial, până în acest moment, că miliardarul a ajuns sau urmează să ajungă în România.
Elon Musk însuși nu a făcut nicio referire la venirea sa în România, singurele postări ale lui pe Twitter în ultimele 24 de ore fiind legate de produsele de panificație. Deși unele media au interpretat că ar putea fi confirmarea că a mâncat produse tradiționale românești, mesajele par a fi mai degrabă legate de planurile sale cu o mai mare libertate pe rețeaua Twitter, nou achiziționată de el.
El a transmis sâmbătă seara că „pâinea și produsele de patiserie proaspăt coapte sunt unele dintre marile bucurii ale vieții”. La scurt timp, Elon Musk a adăugat: „În sfârșit, adevărul că carbohidrații sunt uimitori poate fi spus pe această platformă!”.
Fascinația străinilor pentru Dracula
Aceasta petrecere a miliardarilor americani este doar una dintre dovezile fascinației străinilor pentru mitul Dracula de la Castelul Bran.
Peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în prima jumătate a acestui an în căutarea legendei Contelui Dracula, potrivit Biz Brașov.
Cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula, este legată incontestabil de Castelul Bran, notează şi Historia.
„Personajul Contele Dracula apare pentru prima dată în romanul «Dracula», scris de scriitorul irlandez Bram Stoker şi publicat în 1897 în Anglia. La origine numele Dracula nu este de loc înfricoşător. El derivă din denumirea dată unui ordin al cruciatilor, Ordinul Dragonului, cu care au fost asociaţi atât Vlad Ţepeş cât şi tatăl sau Vlad Dracul (membru, de altfel, al acestui ordin). Restul mitului Dracula se datorează influenţei legendelor şi credinţelor populare transilvane despre stafii şi vampiri”, se arată în descrierea de pe site-ul Castelului Bran.
Potrivit sursei citate, Contele Dracula imaginat de Stoker este un vampir în vârstă de secole, un nobil transilvan, care se pretinde a fi un secui descendent al hunului Attila.
„El locuieste în ruinele unui castel situat undeva în Munţii Carpaţi. Conversaţiile purtate cu personajul Jonathan Harker îi oferă Contelui Dracula prilejul de a se arăta deosebit de mândru de cultura sa nobilă, de interesul predilect pentru trecutul său. Se pare că Dracula ar fi studiat Magia Neagră la Academia Scholomance din Munţii Carpaţi, nu departe de oraşul Sibiu (mai târziu cunoscut ca Hermannstadt)”, se mai arată în descrierea de pe site-ului Castelului Bran.
Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Castelul Bran este cunoscut de turiştii din întreaga lume drept Castelul lui Dracula. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care a fost inclus de către jurnaliştii de la CNN într-un top 10 al castelelor medievale, mai scrie Historia.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro