”Ar avea sens. Dacă voi conduce de la (fabrica Porsche) din Zuffenhausen la aeroportul din Stuttgart, aș avea nevoie de cel puțin jumătate de oră, dacă am noroc. Zborul ar putea face tot traseul în trei minute și jumătate”, a spus von Platen, conform Reuters.
Nu vor avea nevoie de licență de pilot
Porsche ar urma astfel un număr tot mai mare de companii care lucrează la mașini zburătoare în anticiparea unui trend care presupune trecerea la noi moduri de transport. Pe lângă mașinile zburătoare, aceste trenduri includ mașinile autonome și aplicațiile care fac legătura între clienți și șoferi.
Italdesign, studioul de design al grupului Volkwagen, din care face parte și Porsche, a prezentat anul trecut la Geneva proiectul unei mașini zburătoare cu două locuri, numită Pop.Up. Aceasta era realizată împreună cu Airbus și era proiectată pentru a evita aglomerația urbană.
Revista germană a scris că, potrivit planurilor Porsche, pasagerii vor putea avea un anumit control asupra mașinilor zburătoare respective, dar nu vor avea nevoie de licență de pilot deoarece sistemele vehicolului vor fi automate.
Cursa pentru mașini zburătoare
Mai multe companii au anunțat deja planuri pentru vehicule zburătoare. Airbus a efectuat de curând un test cu un astfel de vehicul, după cum scria recent CNBC, ca și chinezii de la Ehang.
Între competitori se mai găsesc Volocopter, firmă sprijinită de către Daimler, dar și eVolo și Lilium Jet – companie declarată start up-ul anului.
Peste Ocean, Uber are deja planuri pentru mașini zburătoare, iar Larry Page – cofondator Google –finanțează deja două companii în domeniu. O altă firmă este Terrafugia, cumpărată între timp de constructorul auto chinez Geely.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!