MENIU CAUTĂ

Un model american a rămas fără picioare după ce a folosit un tampon și mai avea doar 1% șanse de supraviețuire. Drama prin care a trecut tânăra

Distribuie

O actriță americană a avut ambele picioare amputate după ce în urma folosirii unui tampon a suferi un șoc toxic și medicii au decis că acesta este singurul mod în care îi pot salva viața.

Lauren Wasser a găsit puterea să treacă mai departe este tragedia care i-a afectat viața și a revenit în lumina reflectoarelor pentru a atrage un semnal de alarmă asupra problemelor pe care le-a avut ea și care pot afecta orice altă femeie din lume.

Într-o postare pe Instagram, Lauren spune că ”Un tampon aproape m-a omorât. Am folosit produsul așa cum a trebuit. Am scăpat cu viață deși șansele de supraviețuire erau de 1%, dar faptul că am supraviețuit a fost partea ușoară, pe lângă coșmarul care a urmat”.

Tânăra povestește că în 2012, pe vremea când avea doar 24 de ani, s-a trezit într-o dimineață cu o stare de rău, dar s-a gândit că trebuie să fie simptome de gripă și nu a dat prea mare importanță.

S-a pus să doarmă la loc, pentru că era în perioada menstruației, iar când s-a trezit avea poliția la ușă, oamenii legii fiind trimiși de mama sa, care era îngrijorată cu starea tinerei. Ea le-a spus că totul este în regulă și polițiștii au plecat, dar ulterior s-au întors, iar ceea ce au descoperit i-a șocat: Tânăra era întinsă pe jos, inconștientă, cu febră foarte mare, plină de materii fecale și vomă.

A fost dusă la spital, dar medicii nu își puteau da seama ce i-a produs starea și au fost obligați să o bage în comă, deoarece organele sale au început să cedeze.

Tânăra s-a trezit după o săptămână fără să știe ce i s-a întâmplat în tot acest timp și cu arsuri groaznice în zona picioarelor. Cangrena i-a afectat grav piciorul drept care nu mai putea fi recuperat, iar cel stâng i-a fost parțial afectat.

„Doctorii mi-au spus că ar trebui să îmi amputeze ambele picioare de sub genunchi simultan, pentru că oricum piciorul stâng avea șanse doar 50% să rămână funcțional. Aș fi rămas oricum fără degete, dar nu se știa dacă se va închide sau nu rana de la călcâi” spune Lauren.

Au optat pentru o singură amputare, iar apoi a încercat să salveze cât a putut piciorul stâng. În cele din urmă, anul trecut a ajuns să-l amputeze și pe acesta, dar tânăra spune că a fost cea mai bună variantă pentru că nu ar fi putut suporta să rămână fără ambele picioare.

„Azi s-a împlinit un an de când mi-a fost amputat piciorul stâng și mi-am recăpătat viața. Chiar mă simt ca fata de 24 de ani care eram înainte ca toate acestea să se întâmple. Acum mă antrenez pentru maratonul orașului New York 2019” a scris tânăra pe 11 ianuarie.

Vorbind despre ce face acum, ea spune că țelul său este cel de a arăta lumii care sunt riscurile șocului toxic. „Am ceva pentru care să trăiesc – să mă asigur că alte femei nu vor trece prin ce am trecut eu și să le ajute pe cele care știu cum este că nu sunt singure. După ce m-am documentat despre TSS, am realizat că am fost norocoasă pentru că sunt în viață, față de multe alte victime care nu mai sunt” concluzionat tânăra.


Citește și: EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare


 

Citește mai multe despre picioare pe Libertatea.

Comentarii