MENIU CAUTĂ

Previziunile specialiştilor, cu privire la euro, sunt sumbre! Află ce ne pândeşte!

Distribuie

Românii privesc speriaţi cursul din fiecare zi, iar economiştii fac pronosticuri negre. Libertatea a vorbit cu oameni de rând şi cu specialişti, iar răspunsul e unul singur: am putea ajunge la 5 lei/ euro până la sfârşitul anului.

Ce spun analiştii

Niels Schnecker, analist economic:
„Mă aştept să ajungem la 4,7 lei/euro în perioada următoare şi poate, într-o situaţie neplăcută, la 5 lei/euro. Românii trebuie să înţeleagă că această creştere a monedei euro nu înseamnă dezastru pe toată linia. Mai avem o şansă dacă intensificăm exporturile şi evident, dacă ne ajută agricultura”.
Mişu Negriţoiu, CEO IN G Bank România:
„După părerea mea, cursul de schimb nu va ajunge, în perioada următoare, la un nivel de 5 lei pentru un euro, dar vestea proastă e că deprecierea leului va continua şi după referendum. Asta pentru că nu se văd lucruri spectaculoase în economie. România are probleme multiple: de la stabilitatea politică, măsurile economice sau cheltuielile publice foarte mari ori angajări în sectorul public.Â

Ce spun cititorii

Ionuţ Herea, 29 de ani, inginer:
„Tocmai am renunţat să-mi iau credit pentru casă din cauza cursului. Dacă va ajunge la 5 lei pentru un euro n-am cu ce să plătesc ratele. Cred că la cursul ăsta se va ajunge anul viitor”.
Alina Angelian, 25 de ani, inginer:
„Nu mai sper la nimic bun. Euro va depăşi cu siguranţă pragul de 5 lei în următoarele luni, iar dolarul sigur îl va urma. O să ajungem să muncim zi de zi şi să nu ne mai permitem nimic”.
Angela P, 53 de ani, specialist chimie:
„Bineînţeles că va depăşi 5 lei. Suntem pierduţi şi nu văd nici o ieşire. Stăm şase adulţi într-o casă, pentru că nu ne permitem credite”.
CITEŞTE ŞI

Citește mai multe despre Euro pe Libertatea.

Comentarii