Mergi direct la conținut »
Prima reacție a lui Rareș Bogdan, după ce Cozmin Gușă a declarat că renunță la toate "trompetele lui Coldea"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prima reacție a lui Rareș Bogdan, după ce Cozmin Gușă a declarat că renunță la toate "trompetele lui Coldea"

Prima reacție a lui Rareș Bogdan, după ce Cozmin Gușă a declarat că renunță la toate „trompetele lui Coldea”

Jurnalistul Rareș Bogdan a reacționat pe pagina lui de Facebook, după ce Cozmin Gușă – patronul Realitatea TV – a anunțat că a decis renunțarea la colaborarea cu "trompetele lui Coldea".

„Ascult cu uimire ce se întâmplă în propria mea emisiune, pe tronsonul orar pe care l-am ocupat în ultimii 6 ani de zile la Realitatea TV. Sunt absolut șocat! Aș vrea să-l rog pe colegul meu Claudiu Popa, care a fost obligat să-mi țină locul, să spună cine i-a impus/cerut/sugerat tema „Stat Paralel – oamenii lui Coldea din Realitatea TV”. Mi se pare o aberație completă să vorbești despre îndepărtarea oamenilor unui „general defunct” din SRI dintr-o televiziune liberă. O mizerie, o manipulare ieftină. Nici măcar inteligentă! O prostie. Realitatea TV a fost și este o televiziune LIBERĂ. Trebuie să rămână cu orice chip, EXCLUSIV liberă!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

În textul său de pe rețeaua socială, jurnalistul i-a enumerat pe cei pe care i-a invitat de-a lungul timpului în platoul emisiunii „Jocuri de Putere”.

„Oana Stănciulescu și Oreste, Bogdan Comaroni, Sabin Orcan, Mihai Neamțu, Grigore Cartianu, Laurențiu Ciocăzanu, Cristian Diaconescu, Dan Bucura, Ion M. Ioniță, Stelian Negrea, Ramona Ursu, Emilian Isăilă, Răzvan Chiruță, Liviu Avram, Ioana Ene Dogioiu, Mălin Bot, Mihai Rusu, Mihaela Miroiu, Cristian Unteanu, Dumitru Borțun, Dan Cărbunaru, Bogdan Bucur, Adrian Niculescu, Teodor Baconschi, Iulian Fota, Ludovic Orban, Raluca Turcan, Florin Roman, Dan Barna, Dacian Cioloș, Marilena Rotaru, Alex Ștefănescu, Doru Mărieș, Sorin Dumitrescu, Nicolae Manolescu, Valeriu Turcan, Ștefan Popescu, Dan Dungaciu, Iulian Chifu nu au fost și nu sunt decât proprii lor oameni. Jurnaliștii enumerați și intelectualii publici sau politicienii care și-au exprimat solidaritatea cu mine și militează pentru libertatea de expresie și libertatea absolută a presei nu sunt oamenii nimănui! Pe acești oameni vrea Realitatea TV să-i îndepărteze de la „Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan”? Nu pricep. Ce vină au acești oameni pentru faptul că au decis să fie liberi? Extrem de liberi”, a adăugat Rareș Bogdan în textul său.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

El le-a adresat și șefilor redacției Realitatea TV o rugăminte: „Aș dori să aflu de la conducerea editorială care, dintre cei enumerați mai sus, sunt considerați „trompete” ale „pensionarului” Coldea. Sunt foarte curios”.

Rareș Bogdan a mai notat că toți invitații lui au fost „impecabili”, „excepționali în exprimare și comentarii sau analize”.

„Să înțeleg că am moderat 6 ani o emisiune în care am avut intruși? Nu cred asta! Am moderat o emisiune cu oameni frumoși și mai ales liberi! Nu am niciun motiv să-mi cer scuze decât publicului Realitatea TV! Telespectatorilor și ascultătorilor le cer scuze pentru că două zile am fost nevoit să stau departe de ei. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, am înțeles în această seară din nou că Realitatea TV se descurcă extrem de bine fără mine. Asta înseamnă că decența și eleganța mea de a sta de vorbă par a fi interpretate complet eronat”, a continuat jurnalistul.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

La final, Rareș Bogdan a declarat că emisiunea pe care o prezenta a reprezentat și reprezintă „o redută împotriva grobianismului, nesimțirii și acaparării presei de tentaculele înfiorătoare ale ciumei roșii”.

El a mai precizat că se va întoarce la Realitatea TV, doar cu o condiție: „Independența mea editorială și în alegerea invitaților să fie totală, de duminică până joi, de la ora 21.00, la ora 1.00”.

„Scurt și clar, ca să nu existe dubii: nu am de ce să-mi cer scuze pentru ceva ce nu am făcut. Am riscat tot pentru ca Realitatea TV și „Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan” să ajungă în top. Au ajuns, și cu ajutorul meu și, mai ales, al invitaților mei și al telespectatorilor, care sunt formidabili. Fără românii sinceri, frumoși și liberi nu aș fi ce sunt acum. Le datorez totul”, a conchis jurnalistul.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Rareș Bogdan a spus, miercuri seara, că a fost suspendat printr-un simplu SMS, fără să fie sunat de cineva din conducere postului. Cozmin Gușă, unul dintre patronii postului Realitatea TV, alături de Marcel Păcuraru, confirma – în exclusivitate pentru Libertatea – că, din cauza unor ședințe în care se afla, l-a anunțat pe realizatorul TV despre suspendarea sa prin SMS, dar afirmă că decizia este una temporară.

Rareș Bogdan îl acuză pe Pastia că ar fi decis ca cei doi, invitați tradiționali la Jocuri de putere, să fie interziși pe post.

În plus, Oreste a scris pe pagina sa de Facebook că a fost „interzis” de la Realitatea TV pentru că ar fi criticat Partidul Realitatea, fapt negat de Cozmin Gușă, în exclusivitate pentru Libertatea. În schimb, a precizat că Oreste nu este compatibil cu acest partid.


CITEȘTE ȘI: Coincidenţa din subteran | În ziua anunţului privind greva generală, Metrorex trebuia să evacueze spaţiile comerciale controlate de sindicat


FOTO: FACEBOOK RAREȘ BOGDAN

Close
Închide
  Close