Mergi direct la conținut »
Primăria Sectorului 5 vrea să construiască un cartier-gigant: 40.000 de apartamente, bazin olimpic şi muzeu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria Sectorului 5 vrea să construiască un cartier-gigant: 40.000 de apartamente, bazin olimpic şi muzeu

Primăria Sectorului 5 vrea să construiască un cartier-gigant: 40.000 de apartamente, bazin olimpic şi muzeu

Primăria Sectorului 5 și Biroul Băncii Mondiale din România au semnat marţi, 20 martie, un acord de servicii de asistenţă tehnică pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană de după anul 1989.

Banca Mondială va acorda sprijinul Primăriei Sectorului 5 în procesul de valorificare deplină a poziţiei geografice şi economice pe care o deţine, cu scopul promovării unei creşteri economice mai accelerate.

Astfel, pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, va fi construit un cartier-gigant: 40.000 de unități locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ și școli.

„Dezvoltarea urbanistică din zona Antiaeriană este cel mai important proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar, pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială. În următoarea perioadă, Sectorul 5 va deveni principalul pol de creştere economică de la nivelul Capitalei”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

O altă prioritate în derularea colaborării dintre Primăria Sectorului 5 și Biroul Băncii Mondiale din România o reprezintă regenerarea urbană complexă a cartierului Ferentari, urmând a fi identificate soluțiile cele mai bune pentru ca proiectele de regenerare urbană din zone precum Livezilor, Iacob Andrei și Zăbrăuți să devină realitate.

„Vorbim de soluții reale pentru oameni. De case noi pentru cei care sunt în pericol, de locuri de muncă, de sprijin pentru a merge la școală sau la liceu. Este un drum lung, pe care îl începem astăzi și trebuie să avem în vedere că suntem primii din România care au avut curaj să abordeze frontal o problemă atât de complexă”, a adăugat edilul Sectorului 5.


PETIȚIA #salvatipipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”


 

Close
Închide
  Close