Proiectul noii legi, a cărui dezbatere în a doua lectură a fost miercuri amânată sine die de legislativul din Hong Kong, a atras critici din partea ţărilor occidentale, care pun sub semnul întrebării justiţia chineză, una opacă şi profund politizată, şi cred că această reformă va afecta negativ imaginea internaţională şi atractivitatea teritoriului semiautonom, potrivit Agerpres.

Şeful poliţiei din Hong Kong, Lo Wai-chung, a spus că ceea ce a început miercuri ca o adunare paşnică a degenerat, protestatarii ”acţionând violent, într-o manieră organizată”. Reprezentantul poliţiei hong-kongheze a precizat că autorităţile locale nu iau în calcul să solicite ajutorul armatei chineze. ”Avem suficient personal, suficientă forţă pentru a ţine situaţia sub control”, a explicat Lo Wai-chung.

„Nu am avut altă soluţie decât să sporim utilizarea forţei”, a spus el, la o zi după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene. . Presiunile diplomatice sunt în creştere după ce lideri precum premierul britanic Theresa May şi preşedintele american Donald Trump au reacţionat faţă de evenimentele din Hong Kong. La rândul său, Uniunea Europeană s-a declarat îngrijorată de proiectul de reformă privind extrădarea din Hong Kong şi a cerut o consultare publică pe acest subiect.

Citește și

Agenția Agerpres a furnizat toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan, „ca să fie identificați oamenii”! Șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat. „Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani
GSP.RO

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur