Mergi direct la conținut »
Rafael Garay, economistul din Chile prins la Brașov, a riscat aproape un miliard de dolari pentru o româncă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Rafael Garay, economistul din Chile prins la Brașov, a riscat aproape un miliard de dolari pentru o româncă

Rafael Garay, economistul din Chile prins la Brașov, a riscat aproape un miliard de dolari pentru o româncă

Rafael Garay, economistul din Chile care ar fi deturnat aproape un miliard de dolari, trăiește o poveste de dragoste cu o româncă. Totul a ieșit la iveală după ce Garay, un economist vedetă de televiziune în ţara sud-americană, a depus actele la Brașov ca să căsătorească cu Maria Runcan, o harghiteancă focoasă care ar fi lucrat o vreme în cluburile de noapte din Japonia. Atunci, chilianul a fost plasat în arest la domiciliu pentru că era dat în urmărire internațională.

De Iulian Cuibar,

Rafael Garay, un economist celebru în Chile, a fost dat dispărut încă din luna septembrie, după ce ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari. Sud-americanul a fost căutat în Olanda, în Franța și până în Thailanda.

Rafael Garay și iubita sa, Maria, în vizită la Paris

Rafael Garay a fost cu iubita sa, Maria, la Paris, înainte de a fi prins de polițiști

Economistul din Chile care a deturnat aproape un 1 miliard de dolari, prins la Brașov

În cele din urmă, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost prins în România. La Brașov, Rafafel Garay își bea liniștit cafeaua pe terasa unui mall alături de iubita sa. Este vorba despre Maria Runcan, o tânără din județul Harghita cu care vrea să-și unească destinele.

Maria Runcan este tânăra din Harghita care i-a sucit mințile economistului din Chile

Maria Runcan este tânăra din Harghita care i-a sucit mințile economistului din Chile

Nu mai puţin de cinci televiziuni din Chile şi-au trimis echipe ca să filmeze „telenovela” sud-americană la Brașov. Rafael Garay i-a chemat pe jurnaliști în fața ușii și a ținut o conferință de presă chiar în fața locuinței în care stă în arest la domiciliu.

„Polițiștii, care m-au arestat, au făcut un lucru minunat. Oamenilor de la centrul de detenție, oamenilor cu care am împărțit celula, judecătorilor și procurorilor din România, tuturor le mulțumesc mult”, le-a spus Rafael Garay jurnaliștilor, care au transmis declarațiile live pe Facebook.

Rafael Garay se iubește cu Maria, o tânără din județul Harghita

Jurnaliștii din Chile l-au întrebat pe Rafael Garay de ce a mințit că e pe moarte, bolnav de cancer, dar și unde sunt milioanele de dolari dispărute.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

„Rafael Garay este o figură mediatizată în Chile, este un economist foarte cunoscut, avea emisiuni la televiziuni în care explica noţiuni economice care de obicei sunt greu de înţeles de oamenii obişnuiţi. El le explica într-un mod uşor de înţeles, avea totodată programe de radio şi în cele mai cunoscute ziare din ţară. Şi atunci lumea avea încredere în el. A fost un şoc în Chile, mai ales că a declarat într-una din emisiuni că are un cancer în fază terminală şi că mai are doar două luni de trăit”, ne-a spus Maria Dias, reprezentanta canalului de televiziune „13” din Santiago de Chile.

Povestea lui de dragoste a fost dezbătută în presă din America de Sud, mai ales după ce Garay a fost acuzat că a lăsat o infirmieră însărcinată.

Pe Maria Runcan, noua lui iubită, ar fi prezentat-o drept „my Russian girl” (iubita mea rusoaică), ar fi întâlnit-o în Japonia, unde tânăra ar fi lucrat într-un club de noapte. Maria s-a născut în satul Răchitiș, județul Harghita, și l-a cucerit pe Rafael Garay care plănuiește să o ia de nevastă.

Rafael Garay a fost plasat în arest la domiciliu timp de 20 de zile. În tot acest timp, autoritățile din Chile pregătesc documentele în vederea extrădării bărbatului.

Close
Închide
  Close