Mergi direct la conținut »
Reacția patroanei firmei Al Carina din Ploiești, vizată în scandalul dezinfectanților cu probleme. „Doamna ministru al Sănătății are alte interese”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția patroanei firmei Al Carina din Ploiești, vizată în scandalul dezinfectanților cu probleme. „Doamna ministru al Sănătății are alte interese”

Reacția patroanei firmei Al Carina din Ploiești, vizată în scandalul dezinfectanților cu probleme. „Doamna ministru al Sănătății are alte interese”

Alina Cruceanu, care deține împreună cu soțul ei firma Al Carina din Ploiești, dezminte acuzațiile potrivit cărora ar fi vândut dezinfectanți care nu îndeplineau standardele corespunzătoare. Ea susține că toate testările au fost realizate în „laboratoare acreditate din Uniunea Europeană”, iar întreg scandalul a izbucnit pentur că „probabil că doamna ministru al Sănătății are alte interese”.

De Răzvan Mihalașcu,

Polițiștii au descins marți dimineață la sediul firmei Al Carina din Ploiești, suspectată că a distribuit în spitale substanțe dezinfectante neconforme.

„Eu am un disconfort fizic și psihic, pentru că suntem o firmă corectă în județul acesta, îmi plătesc impozitele, iar absolut toate testările sunt făcute la laboratoare acreditate din Uniunea Europeană. Probabil că doamna ministru al sănătății are alte interese… Avem toate avizele, tot ce trebuie… ce se întâmplă în România la momentul acesta este un haos. Am mai fost controlați și după scandalul cu Hexi Pharma și vedeți că tot aici suntem. Am dat testare cu sigiliul de la Sanepid pe ele la laborator în Germania și au ieșit conforme, doar că laboratorul de la Iași nu este conform”, a precizat Alina Cruceanu, asociat în firma Al Carina, alături de soțul ei, conform Prahovaeconomica.eu.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că ancheta în cazul dezinfectanților neconformi din spitale a fost demarată ca urmare a unei plângeri făcute de Minister. Dezinfectanți care nu îndeplineau standardele corespunzătoare au fost folosiți în peste 30 de spitale din țară.

Sorina Pintea spune că s-au constatat nereguli la anumite  anumite biocide, „cu acţiune fungică, nu pentru bacterii” și a fost dispusă retragerea acestora.

„În momentul în care s-a constatat această neconformitate, s-a reverificat și apoi s-a dispus retragerea acestor substanțe. Am spus-o de nenumărate ori că ne interesează siguranța pacientului. Se pare că n-am fost luată în serios de anumiți producători și distribuitori”, a precizat Sorina Pintea. 

Două dintre produsele biocide găsite neconforme aparţin unui producător din Bucureşti, care are punct de lucru în judeţul Ilfov, iar al treilea este fabricat într-un stat membru al UE şi distribuit de o firmă din judeţul Prahova, arată Ministerul Sănătăţii (MS).

Firma producătoare şi distribuitorul au fost amendate în total cu 35.000 de lei pentru neconformităţile găsite în urma controalelor.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat marți cinci percheziții în București, precum și în județele Ilfov și Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme ce produc, importă şi comercializează produse biocide.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

„Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor”, se arată în comunicatul de presă al IGPR.

sursă foto: captură video Prahovaeconomica.eu


Citește și:

Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Afaceristul iranian care a vrut să vândă dosarul tezaurului, despre România și autoritățile românești: ”Atât spun: țară de c…t! Sunt incorecți la nivel de sus”

Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial. Jucătoarea cu origini românești, lăudată de presa internațională după succesul de la Indian Wells


 

Close
Închide
  Close