MENIU CAUTĂ

Reacția UMF, după problemele de la rezidențiat: „Vom face o anchetă internă, astăzi sunt depuse contestațiile”

Distribuie

Reacția Universității de Medicină și Farmacie București, după problemele de la rezidențiat. Rectorul UMF ”Carol Davila” București, Ioanel Sinescu, oferă prima reacție după scandalul de la examenul de rezidențiat din Capitală.

”Vom face o anchetă internă după finalizarea rezidențiatului, pentru a vedea cum a fost posibil să se copieze pe stick o parte din grilă. Dar până atunci, așteptăm contestațiile, care pot fi depuse până la ora 20.00, cu 4 ore mai mult decât am anunțat inițial. Și daca vor fi 3.800 de contestații, adică toți candidații vor cere recorectarea, toate vor fi acceptate. Așadar, astăzi sunt depuse contestațiile. Recorectarea se va face în prezența candidaților care au contestat grila. Este important de știut că a fost respectată metodologia, iar corectarea lucrărilor după grila matrice pe care am solicitat-o de la IT-iști s-a făcut în prezența candidaților la concurs prezenți în sală. Chiar dacă nu erau autorii lucrării, erau colegii lor. Dar, repet, reevaluarea lucrărilor contestate se va face în prezența autorilor lucrării. Legat de anchetă internă, pot spune că ea se va desfășura după ce vor fi fost finalizate de analizat toate lucrările contestate. Ceea ce pot spune este că unul dintre IT-iști este șef IT al Ministerului Sănătății și colaborează cu noi, iar al doilea este cu normă întreagă la UMF și colaborator al Ministerului Sănătății. Deci sunt doi oameni cu experiență de 20 de ani în rezidențiat. Vom analiza ce s-a intâmplat. Nu vom ascunde nimic. Vrem să dovedim că, în ceea ce privește examenul, totul este transparent și corect”, a declarat Ioanel Sinescu.

Duminică, 19 noiembrie, au fost probleme la rezidențiat în Capitală, din cauza unei defecțiuni tehnice care a apărut în timpul scanării grilelor de concurs. Situația a făcut imposibilă scanarea lucrărilor candidaților, ceea ce a dus la reluarea întregii proceduri de scanare, a anunțat Ministerul Sănătății.

FOTO: Captură video – MediaMedPublicis


Citește și:

Video EXCLUSIV/ Florin Chilian e nostalgic după Trabantul său, în care-și plimba iubitele. ”Chiar aveam mașină germană, cu două uși”


 

Citește mai multe despre ioanel sinescu, rezidentiat și UMF pe Libertatea.

Comentarii