Cadeta Cezara Vlad îmbină pasiunea pentru karate cu strictețea hainei militare
Cadeta Cezara Vlad îmbină pasiunea pentru karate cu strictețea hainei militare. Cezara are 17 ani și de șapte ani este una dintre “prințesele” cu centură neagră pe tatami, ea fiind singurul cadet al Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova care practică karate. Se pregătește intens în aceste zile pentru a participa la Campionatul Mondial de Karate de la Cluj, unde speră să își spulbere adversarele cu o lovitură de picior și să se întoarcă în Bănie cu locul I, așa cum a făcut și în urmă cu șapte ani, când s-a apucat de acest sport.
A fost o persoană plină de energie încă din copilărie și și-a pus mereu întrebarea ce ar trebui să facă pentru a-și potoli această dorință de mișcare. I-ar fi plăcut să lovească o minge cu racheta, însă tenisul nu a fost atât de atrăgător precum artele marțiale.
“Voiam inițial să fac alt sport, tenis sau ceva de genul acesta. A venit un prieten de familie pe la noi, el făcând un fel de masaj pornind de la artele marțiale ale Shaolinilor, din China. A făcut karate și mi-a zis să mă duc și eu la antrenamente la un prieten de-al lui care avea un club la noi în oraș. Eu sunt din Brăila. Clubul era destul de mare, mi-a plăcut și am continuat”, povestește Cezara Ioana Vlad.
I-au plăcut atât de mult antrenamentele încât și-a însușit toate învățămintele sensei-ului și, așa cum era de așteptat, rezultatele nu au întârziat să apară.
Recomandări
Alertă la Banca Națională după alegeri. Investitorii încep să părăsească România, trendul s-ar putea accentua după parlamentarele de duminică
::placeholdeR–>
Se pregătește intens pentru următoarea competiție
Cezara Ioana Vlad a obținut, la începutul lunii octombrie, locul al II-lea cu echipa de kata la tineret la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Brăila. După care a revenit în Craiova, unde a luat parte la competițiile din cadrul Cupei Băniei. A obținut locul I la kata individual.
De asemenea, s-a calificat la Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj, la kumite echipe. Calificarea a avut loc în urma clasării pe locul al IV-lea la Campionatul National de Karate Fudokan de la Iași şi a trecerii la categoria tineret a concurentei care s-a clasat pe primul loc, astfel Cezara a urcat pe III. Campionatul Mondial de Karate Fudokan se va desfăşura la Cluj, în perioada 3-5 noiembrie.
“După două-trei luni de la începerea antrenamentelor a fost un concurs în interiorul clubului, era Cupa internă. De prima dată am luat locul I și am fost selectată la Campionatul Național. Și la această competiție am luat locul I la invidual, locul III cu echipa, dar după aceea nu s-a mai întâmplat să luăm locul pentru bronz vreodată”, a mai povestit Cezara Ioana Vlad.
Îmbină pasiunea pentru karate cu strictețea hainei militare
Cezarei îi este foarte ușor să împace cariera de sportiv cu viața de cazarmă pentru care a optat în urmă cu un an. spune că cele două pasiuni ale sale se aseamănă.
Recomandări
Schimbarea la față a PNL și PSD. Calculele pentru aducerea în față a lui Ilie Bolojan și Victor Negrescu ANALIZĂ
::placeholdeR–>
Pentru că și-a dorit să învețe cât mai mult, Cezara a experimentat două stiluri de karate, a trecut de la cel modern la cel tradițional, unde este mult mai expusă din cauza lipsei echipamentului care îi permite apărarea.
Cu toate acestea, la una dintre competițiile din acest an a pierdul locul I prin descalificare, arbitrii considerând că a fost prea violentă cu adversara.
Vrea să se dedice învățăturii
Tânăra elevă își dorește să obțină un rezultat foarte bun la Campionatul Mondial de la Cluj pentru că după această competiție intenționează să își suspende pregătirea sportivă până la finalizarea liceului.
“Sunt singurul elev al Colegiului care practică acest sport și astfel mă antrenez la Liceul cu program sportiv Petrache Tricșcu. Mă duc două zile pe săptămână, cam două ore”, povestește tânăra karatistă.
Pentru tânăra karatistă viața de licean e una ușoară, având în vedere că se poate apăra foarte bine singură atât pe stradă, cât și în cazarmă. Are însă noroc de colegi foarte buni, ale căror glume nu au depășit niciodată limita bunului simț, astfel încât să recurgă la loviturile pe care le aplică pe tatami.
Recomandări
Atuurile Elenei Lasconi în fața lui Călin Georgescu. „Bătălia este pe viață și pe moarte”