Casu marzu (Sardinia, Italia)

Cunoscută şi sub numele de „brânză putrezită”, sau „brânză cu viermi”, această delicatesă sardă nu este pentru oricine.

Roţile de brânză casu marzu conţin ouă şi viermi ai unui tip de muscă (Piophila casei). Aceştia trebuie consumaţi vii,d eoarece localnici spun că brânză este cu adevărat stricată când larvele mor.

Pentru a produce această brânză sciudată şi scârboasă, italienii iau o bucată de pecorino şi o lasă să fermenteze alături de larvele muştei de brânză. Acidul din sistemul lor digestiv transformă descompunerea acestor lactate fermentate într-o delicatesă scumpă.

Citește continuarea pe Unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.