Conform procurorilor DIICOT, unul dintre inculpați şi-a asumat rolul de lider al structurii infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care avea legătura directă şi exclusivă cu persoana care îi furniza dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora.
De asemenea, DIICOT precizează că șeful bandei nu a divulgat secretul asupra modului în care obţinea/construia dispozitivele explozive, tocmai cu scopul de a-şi păstra rolul de lider şi de a avea puterea de decizie în cadrul structurii infracţionale.
În comunicat se mai arată că liderul grupului era cel care decidea participarea celorlalţi membri ai structurii infracţionale la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile pe care trebuiau să le joace pentru asigurarea succesului activităţilor infracţionale și care a stabilit algoritmul după care trebuiau împărţite sumele de bani.
Tot liderul era cel care alegea traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile la care se aflau amplasate bancomatele și care repartiza atribuțiile către ceilalți membri ai grupării.
Cei patru inculpați au fost prinși, în noapte de 21 spre 22 octombrie, în momentul în care se pregăteau să arunce în aer un alt bancomat în Vrancea.
Anchetatorii susțin că ar fi vorba de autorii celor două jafuri de bancomat care au avut loc în septembrie, în două localități din județul Galați.
Ministrul de interne, Marcel Vela, a declarat că este vorba de o bandă specializată în Occident, în furturi de bancomate.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro