MENIU CAUTĂ
26 Oct. 2016 15:42

Urmașul lui Bram Stoker vrea să facă turism în România cu ajutorul lui Dracula

Distribuie

Urmașul lui Bram Stoker vrea să facă turism în România. Stră-strănepotul celebrului scriitor irlandez, care a creat personajul Dracula, vrea să ridice în Munții Bucegi un complex tematic având la bază legenda vampirului sângeros care ar fi bântuit Transilvania în urmă cu sute de ani. Ar vrea să-l construiască în Bran cu banii strânși din donații.

Dacre Stoker este un regizor cunoscut în Canada pentru faptul că este descendentul scriitorului Bram Stoker. Pentru că stră-străbunicul său este nimeni altul decât cel care a creat legenda lui Dracula, cineastul canadian a găsit o soluție inedită ca să folosească în continuare povestea temutului vampir. La inițiativa lui Radu Oprea, un antreprenor român, vrea să construiască un complex turistic pentru turiștii străini dornici să afle legenda celebrului Dracula.

Proiectul prevede construirea mai multor pensiuni

Proiectul prevede construirea mai multor pensiuni

Proiectul prevede construirea a șapte vile care vor forma „satul' tematic.

„Satul nostru va avea case tematice cu un design inspirat de sfârșitul secolului al 19-lea – momentul în care Bram Stoker a lansat volumul său. Vă invităm să deveniți parte a acestui proiect și de a scrie istorie pentru ca Legenda Dracula să se păstreze și în generațiile viitoare așa cum se păstrează de 130 de ani. Dorim să creăm un mic sat de la zero, cu case tematice, o cafenea, zone de relaxare și oportunități interesante de a învăța meserii tradiționale și chiar mai mult decât atât!', spun inițiatorii proiectului.

 

Urmașul lui Bram Stoker construiește „satul lui Dracula' din donații

Dacre Stoker susține că a cumpărat terenul din economiile sale și a celorlați tineri care s-au alăturat inițiativei. Acum, canadianul vrea să atragă 70000 de dolari din donații pentru a crea principalele atracții.

Casele vor fi construite pe un teren din apropierea Castelului Bran

Casele vor fi construite pe un teren din apropierea Castelului Bran

Doritorii pot subscrie sume în valoare de 7 dolari. În schimbul donației, oamenii  vor primi o carte poștală cu Transilvania. Și agențiile de turism sunt încurajate să doneze 2.099 de dolari, iar, astfel, vor beneficia de o reducere de 44 la sută din prețul de cazare în „satul lui Dracula'.

„Legendarul vampir' a devenit de-a lungul anilor un personaj nelipsit de la sărbătoarea Halloween. Cu această ocazie, au loc petreceri tematice în mai multe orașe din țară.

Loading...
Comentarii