Împotriva formelor grave de Covid, vaccinul are o eficiență de 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud și de 87,6% în Brazilia, conform testelor clinice.
Vaccinul ar putea fi autorizat vineri în SUA
Vineri, FDA va lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite. Ar fi al treilea ser autorizat în SUA, după cele produse de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna.
În luna ianuarie, Johnson & Johnson anunța că vaccinul său are o eficiență de 72% în prevenirea Covid, în urma unui test clinic realizat în SUA. Compania mai anunța că a realizat și un test la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari, care arăta că nivelul protecției față de noi variante ale coronavirusului este de 66%.
Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.
Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider normal, ceea ce facilitează distribuţia.
România ar putea primi în aprilie vaccinuri anti-COVID de la Johnson & Johnson
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus, marți, că este posibil ca la jumătatea lunii martie să se elibereze autorizarea de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson, urmând ca România să primească, cel mai probabil în aprilie, primele doze. României i-ar reveni circa 8 milioane de doze.
„Eficacitatea vaccinului este similară cu a celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că, la acest moment, se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.