Președintele Donald Trump a ordonat expulzarea a 60 de diplomați ruși și închiderea consulatului din Seattle, Washington, după scandalul provocat de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, a declarat Casa Albă, luni, arată CNN.

48 dintre diplomații vizați muncesc la consulatul din Seattle, iar alți 12 de la ambasada Rusiei aflată în sediul ONU de la New York. Ei și familiile lor au la dispoziție 7 zile să părăsească țara.

”SUA iau acțiuni alături de partenerii noștri NATO din jurul lumii ca răspuns la folosirea Rusiei a armelor chimice pe pământul Marii Britanii”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe.

Totodată, președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a declarat că 14 state membre ale Uniunii Europene vor expulza diplomați ruși în același context. Germania, Franța, Polonia, Letonia și Lituania se află printre țările care vor expulza diplomații înapoi la Moscova.

Germania, Franţa şi Polonia vor trimite înapoi în Rusia câtre patru persoane, Lituania – trei, Italia și Danemarca – doi.

Canada și Ucraina vor expulza la rândul lor 4, respectiv 13 diplomați ai Federației Ruse, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Luni, într-o conferință de presă, ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că ”România trebuie să dea un semnal foarte clar de solidaritate cu Marea Britanie”astfel s-a decis expulzarea unui diplomat al Moscovei, care va fi declarată persoana non-grata.


#salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism