UPDATE Ora 18:05 | „Pot să vă spun că vreau să fie lămurite lucrurile cât mai repede. Sunt de acord cu ridicarea imunității și, mai mult decât atât, nu voi mai candida, ca să nu beneficiez de imunitate”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru Libertatea.
Totodată, fostul ministrul al sportului și al sănătății a scris pe Facebook că el consideră „acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!”.
Știrea inițială | Ora 14:54
Direcția Națională Anticorupție a solicitat încuviințarea Plenului Camerei Deputaților pentru ridicarea imunității unui actual deputat, acuzat de trafic de influență și luare de mită de aproape 4 milioane de lei în perioada în care era ministru al Sportului şi apoi la Sănătate. Conform surselor Libertatea, ar fi vorba despre Nicolae Bănicioiu, deputat Pro România.
”Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență și luare de mită în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.
”În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății”, mai arată DNA.
Totodată, procurorii DNA susțin că „aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”.
Nicolae Bănicioiu ar fi ministrul vizat de DNA, potrivit surselor ziarului. El a condus, în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, Ministerul Tineretului și Sportului, pentru ca din 5 martie 2014 să treacă la conducerea Ministerului Sănătății, unde a rămas până pe 17 noiembrie 2015.
Conform informațiilor Libertatea, dacă plenul Camerei Deputaților va vota împotriva ridicării imunității, atunci nu se va putea face niciun fel de anchetă, iar cazul se va clasa.
Foto: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro