„În urma acestor verificări, care sunt de peste 6,8 milioane la nivel de 2021, adică peste 6,8 milioane de interogări în sistemul Inspectorul Pădurii, au fost înregistrate aproape 5.000 de apeluri la 112, în urma acestor apeluri s-au verificat transporturile mult mai riguros”, a precizat Tánczos Barna, luni, într-o conferință de presă.
Potrivit ministrului, au fost verificate toate camioanele și numerele de înmatriculare pentru fiecare sesizare și, unde a fost cazul, „au fost oprite și s-au întocmit documentele pentru tragerea la răspundere a acestor persoane”.
Tánczos Barna a precizat că nu SUMAL 2 a dus la majorarea preţurilor masei lemnoase în ţara noastră.
„Trebuie să respingem toate acuzele la adresa SUMAL 2, care spun că SUMAL 2 a condus la majorarea preţurilor din România. Nu Sumal 2 a majorat preţurile masei lemnoase din România, ci situaţia din piaţă, situaţia internaţională”, a precizat ministrul mediului.
În SUMAL sunt peste 15.000 de utilizatori, iar în SUMAL 2, peste 70.000. Ambele sisteme oferă informații despre cantitatea de lemn exploatată în România, în timp real.
„Sunt de acord cu cei care spun că SUMAL 2 a redus considerabil marja de manevră pentru cei care transportau ilegal şi în mod automat lemnul legal probabil că e mai scump, dar legalizarea activităţii este obiectivul nostru primordial”, a explicat Tánczos Barna.
El a mai afirmat că va fi interzisă pe timp de noapte exploatarea masei lemnoase.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro