MENIU CAUTĂ

Tată și fiu acuzați că vindeau pe sume uriașe, părți din corpul uman infectate cu HIV sau hepatită

Distribuie

Un bărbat din Illinois, America, și fiul lui sunt acuzați că vindeau pe sume uriașe părți din corpul uman infectate cu HIV sau hepatită. Procurorii federali spun că cercetătorii au plătit până la 100.000 de dolari pentru a folosi cadavrele, fără să știe ca unele dintre ele au fost testate pozitiv cu boli grave.

Donald Greene Sr. este acuzat de fraudă, iar fiul său, Donald Greene II, este acuzat de ascunderea intenționată a unei crime. Se presupune că cei doi au știut că părțile corpului erau infectate, dar nu au divulgat acele informații cumpărătorilor.

Deși nu este ilegal să vinzi părți ale corpului, este ilegal să vinzi cu bună știință rămășițele bolnave, potrivit dailymail.co.uk

Faptele s-au derulat din 2008 până în 2014, cu ajutorul Centrulului de Resurse Biologice din Rosemont, Illinois, care furnizau părțile din corpul uman medicilor, în schimbul unei taxe.

În urma perchezițiilor s-a descoperit că o mamă a fost informată că țesuturile fiului ei ar fi fost donate centrelor de cercetare, însă părți ale corpului acestuia erau vândute pentru suma de 5.000 de dolari.

Acuzațiile împotriva lui Greenes au fost depuse săptămâna trecută și se așteaptă ca aceștia să pledeze vinovați.


Citește și:

VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut

Comentarii