Șeriful din Maricopa, un oraș din Arizona, Joe Arpaio, susține că are dovezi care indică faptul că ceritficatul de naștere al președinelui Barack Obama nu este autentic. Arpaio susține că echipa lui de investigatori a descoperit că documentul care atestă nașterea lui Obama nu există în forma tipărită, ci doar în cea electronică, ceea ce demonstrează că nu a existat niciodată un astfel de act scris.
Cât despre livretul militar al președintelui, și acesta a stârnit semne de întrebare. Potrivit lui Arpaio, documentul a picat toate testele de siguranță pentru actele  electronice. Drept urmare, acesta a cerut o anchetă amănunțită în acest caz. În plus, Arpaio a precizat că există și un suspct care ar fi fost complice la acest fals, însă a adăugat că nu îl acuză pe Obama de vreo infracțiune, doar vrea să afle cine este în spatele acestei fraude.
”Încă nu m-am hotărât ce să fac cu aceste informații. Am vrut să expun doar niște fapte. Nu am acuzat pe nimeni, de nimic”, a declarat șeriful într-o conferință de presă de o oră și jumătate pe acest subiect.
Controversa legată de certificatul de naștere al președintelui este un subiect îndelung dezbătut de multă vreme. În 2009, revista National Enquirer a prezentat lumii mai multe așa-zise dovezi potrivit căruia certificatul lui Obama, care atestă că s-ar fi născut în Hawaii, este un fals.
Potrivit jurnaliștilor, cel mai puternic lider al lumii nu ar fi venit pe lume în SUA. Acest lucru ar fi trebuit să îl împiedice să participe la cursa pentru prezidențiale, deoarece candidații trebuie să se nască pe teritoriu american, conform Constituției, și deci alegerea sa este un fals.

Citește și:
Copii ale certificatului de naştere a lui Barack Obama, vândute cu 100 de dolari
Obama şi-a arătat certificatul de naştere
 
 
 
 

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri