Într-un mesaj pe Twitter, Charles Michel spune că UE are nevoie de o Franță angajată în proiect pe fondul unei perioade tulburi pe continent.

„În aceste vremuri tulburi, avem nevoie de o Europă solidă și de o Franță care să fie total angajată pentru o Uniune Europeană mai suverană și mai strategică”, a scris Președintele Consiliului European, pe Twitter.

Lui i se alătură președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care spune că așteaptă cu nerăbdare să lucreze din nou cu președintele reales.

La fel ca președinta Comisiei UE, premierul britanic, Boris Johnson l-a felicitat și el pe Emmanuel Macron pentru victorie, spunând că așteaptă „cu nerăbdare” să lucreze cu liderul reales al „unuia dintre cei mai apropiați și importanți aliați ai noștri”.

Și prim-ministrul italian Mario Draghi consideră că realegerea lui Macron este „o veste minunată” pentru toată Europa.

Președintele în exercițiu Emmanuel Macron a obținut un nou mandat în fruntea Franței, după o victorie fermă în fața rivalei sale, reprezentanta extremei-drepte Marine Le Pen, arată primele proiecții ale institutelor de sondare Ipsos-Sopra Steria și Elabe, citate de Le Monde, BFMTV și France24.

LIVETEXT Alegeri Franța | Macron câștigă clar scrutinul prezidențial, cu 58,2% din voturi. Le Pen obține un rezultat record pentru extrema-dreaptă – 41,8%, arată primele estimări

Urmărește-ne pe Google News