Mergi direct la conținut »
Un elev din Buzău riscă să rămână fără un ochi după ce a fost bătut cu boxul de un coleg|FOTO
Ştiri Libertatea > Ştiri > Un elev din Buzău riscă să rămână fără un ochi după ce a fost bătut cu boxul de un coleg|FOTO

Un elev din Buzău riscă să rămână fără un ochi după ce a fost bătut cu boxul de un coleg|FOTO

Un adolescent de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Colegiul Economic din Buzău, riscă să rămână infirm pe viaţă după ce un coleg de liceu l-a lovit, cel mai probabil, cu un box, spărgându-i efectiv ochiul.

De Cristina Sterian,

Băiatul a fost transferat de urgenţă la un spital din Capitală, în timp ce agresorul este audiat acum de poliţişti. Conflictul între cei doi elevi a avut loc miercuri dimineață, în Gara Buzău, iar totul ar fi pornit de la o fată.

Cei doi tineri, unul din localitatea Maxenu, altul din Ţinteşti, fac naveta la şcoală cu autobuzul. Când au coborât din mijlocul de transport în comun, adolescentul din Ţinteşti, care duminică împlineşte 18 ani, s-a năpustit asupra rivalului său, un adolescent de 17 ani, din Maxenu, lovindu-l în ochi atât de puternic încât adolescentul a fost umplut de sânge.

Martorii la incident au sunat imediat la Poliţie şi la Ambulanţă.

Ajuns la spitalul din Buzău, tânărul de 17 ani, cu ochiul spart, a fost transferat de urgenţă la un spital din Capitală, starea sa fiind foarte gravă.

„În urma loviturii, ochiul tânărulului este într-o stare foarte gravă. Cel mai probabil, se va pierde definitiv vederea la acel ochi. Va trebui operat în mai multe scopuri pentru a încerca să i se salveze ochiul morfologic. Gravitatea medicală am mai întâlnit-o, însă ce mi se pare grav e gravitatea socială, o asemenea violenţă la un copil de liceu nu am mai întâlnit, iar fapta îi va marca pe amândoi”, a declarat medicul oftalmolog Valeriu Cotea, de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău.

Adolescentul cu ochiul spart a fost transferat cu Ambulanța la un spital din Capitală, în timp ce agresorul a fost ridicat de Poliţie şi dus la audieri.

Tânărul le-ar fi spus poliţiştilor că mărul discordiei care a dus la acest deznodământ tragic ar fi de fapt o fată. Agresorul s-a ales cu dosar penal pentru lovire, însă în funcţie de cum va evolua starea de sănătate a victimei încadrarea juridică a faptei ar putea fi schimbată, iar tânărul ar putea fi chiar condamnat.

Tatăl adolescentului lovit a depus deja plângere la Poliţie.

Deşi Poliţia nu confirmă încă, este foarte probabil ca agresorul să-şi fi lovit rivalul cu un box ori cu un alt obiect care efectiv i-a spart ochiul victimei.

Citește și: VIDEO. După eliberare, un interlop din Bihor îi amenință pe anchetatorii care l-au închis

 
 
Close
Close
Închide