Mergi direct la conținut »
Un fost militar a recunoscut că i-a ucis pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica acestuia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un fost militar a recunoscut că i-a ucis pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica acestuia

Un fost militar a recunoscut că i-a ucis pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica acestuia

Un fost militar a recunoscut că l-a asasinat pe jurnalistul de investigație slovac Jan Kuciak şi pe logodnica acestuia, în februarie 2018. Dezvăluirea a fost făcută de site-ul de știri aktuality.sk, deținut de grupul de presă Axel Springer și pentru care lucra jurnalistul. 

De Răzvan Mihalașcu,

Publicația aktuality.sk, care citează o „sursă bine informată”, scrie că fostul militar Miroslav Marcek a mărturisit că a comis dublul asasinat.

Miroslav Marcek şi alţi trei suspecţi au fost inculpaţi în dubla crimă şi sunt încarcerați încă din octombrie 2018. De asemenea, afaceristul Marian Kocner, acuzat că a comandat uciderea lui Kuciak, se află şi el în detenţie, notează Agerpres.

Jurnalistul slovac Jan Kuciak, 27 de ani, și iubita sa au fost găsiți morți în propria casă, în dimineața zilei de 26 februarie 2018. Asasinarea jurnalistului a declanșat ample manifestații împotriva Guvernului Slovac și a condus la demisia premierului Robert Fico, a ministrului de Interne și ministrului Culturii.

Înainte de a fi asasinat, Kuciak scria despre presupusele legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, în special cu un şef al temutei ‘Ndrangheta calabreze.

Ultimul său articol despre posibile legături între presupuse clanuri mafiote italiene şi politicieni din guvernul slovac, publicat postum, a declanşat mai multe demonstraţii de stradă.

sursă foto: aktuality.sk


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close