Mergi direct la conținut »
Un fost primar a fost achitat pe motiv că fapta nu există
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Un fost primar a fost achitat pe motiv că fapta nu există

Un fost primar a fost achitat pe motiv că fapta nu există

Un fost primar a fost achitat pe motiv că fapta nu există. Gheorghe Perieţeanu, fostul primar al comunei Icoana, din județul Olt, a fost achitat, luni, de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu.

Gheorghe Perieţeanu, fost primar din județul Olt, care a fost reţinut pentru 24 de ore, în primăvara anului trecut, a fost achitat pe motiv că fapta de abuz în serviciu, de care era acuzat, nu există.

Gheorghe Perieţeanu era acuzat că, anul trecut, de ziua localităţii Icoana, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, le-a împărţit locuitorilor comunei bonuri în schimbul cărora aceştia puteau să primească mici şi bere. Anchetatorii considerau acest gest al candidatului de atunci la primărie drept mită electorală.

„S-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana şi de şef al Organizaţiei PNL din comuna Icoana, a obţinut o sponsorizare de 10.000 lei de la SC M. SRL – Slatina pentru organizarea «Zilei Comunei Icoana», bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. şi P. M., funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obţine capital electoral”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Slatina, conform Mediafax.

Ei au fost însă contrazişi de magistraţii Judecătoriei Slatina, care au decis că nu există fapta, potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei.

Decizia nu este definitivă.

Close
Închide
  Close