Mergi direct la conținut »
Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a fost trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan
Ştiri Libertatea > Ştiri > Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a fost trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a fost trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan

Damian Dolache, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că a condus băut maşina în Capitală.

De Remus Vlad,

În rechizitoriul procurorilor se arată că, pe 4 noiembrie 2017, în jurul orei 22.00, magistratul, aflat la volanul unui autoturism, în Capitală, a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce făcea viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

„În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l”, se spune în comunicatul procurorilor, citat de mediafax.ro.

După ce a fost prins, potrivit legii, a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, Ulterior, a plecat fără a-i mai putea fi recotată o a doua probă.

„Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%”, precizrază procurorii.

Magistratul l-a achitat pe fostul primar Neculai Onţanu

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti este magistratul care, în data de 27 iulie 2017, a soluţinat pe fond dosarul lui Neculai Onţanu, în care fostul edil al Sectorului 2 a fost acuzat de procurori de luare de mită. Judecătorul Damian Dolache a dispus încetarea procesului penal cu privire la Neculai Onţanu, ca urmare a prescrierii faptelor.

Close
Închide
  Close