“Psychedelic Music and Arts Dance Festival” este evenimentul pentru care peste 1.000 de tineri s-au adunat, la sfârşitul săptămânii trecute, în pădurea Cornetu din Schela, judeţul Gorj. Distracţia lor (ce consta în ascultarea muzicii electronice cu sunete înalte care, combinată cu dans, se spune că provoacă halucinaţii) n-ar fi fost făcută publică vreodată dacă unul dintre tinerii de acolo nu şiar fi luat zilele, spânzurându-se cu zgarda câinelui de un copac. Potrivit poliţiştilor, Cristian Dobre s-a supărat din cauza preţurilor mari de la singurul bar din campus. Sub influenţa muzicii psihedelice, Dobre s-a sinucis. Mama tânărului a aflat de la vecini că fiul ei a murit. “Era DJ la o discotecă din Bucureşti, prietena lui e stabilită în Olanda şi urma să vină la mijlocul lunii acasă”, a declarat femeia, şocată de trista veste.
Erau păziţi de bodyguarzi
Nimeni n-a putut intra în grupul “psihedelicilor” adunaţi la Cornetu. Organizatorii, asociaţia “Space Sheep” din Bucureşti, au plătit 5.000 de lei Primăriei pentru a închiria locul şi şi-au angajat şi forţe de ordine, care să ţină intruşii la distanţă.
Folosesc sunete care provoacă halucinaţii
Pe site-urile pe care socializează, fanii muzicii electronice psihedelice susţin că efectul acestor melodii asupra lor este comparabil cu cel al drogurilor puternice. “Cyberdrogurile”, aşa cum se numesc aceste cântece, sunt de fapt înşiruiri de sunete cu frecvenţă înaltă. Un alt element important, care induce halucinaţii, este dansul haotic, ca în triburile africane.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro