MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

Victor Ponta, despre ACCIDENTUL DIN UNGARIA: „Raed Arafat va pleca la Budapesta cu un avion militar”

Distribuie

Dată fiind gravitatea accidentului, autorităţile române au creat o celulă de criză la MInisterul Afacerilor Externe, iar secretarul de stat Raed Arafat se va deplasa la Budapesta.
„Domnul secretar de stat Arafat împreună cu o echipă de specialişti va pleca în Ugaria cu un avion militar dotat corespunzător”, a declarat Victor Ponta.
Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu a întărit cele spuse de premier şi a declarat, în plus, că Raed Arafat va merge pentru a evalua starea de sănătate a celor 18 români răniţi în accident şi va decide care dintre poate fi transportat în ţară.
Consulul României la Budapesta şi ataşatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare. Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.
Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa, în jurul orei 5.40 (6.40 ora României) pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 români, potrivit MAE.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii