De Răzvan Mihalașcu,

În cadrul unui discurs pe tema energiei american, susținut miercuri la Pittsburgh, Donald Trump a făcut o afirmație neobișnuită cu privire la zidul pe care vrea să-l construiască, notează CNN.

Vom construi un zid la graniță, în New Mexico. Și vom construi un zid în Colorado.

Donald Trump, președintele Statelor Unite:

Potrivit sursei citate, statul Colorado nu se află la granița Statelor Unite cu Mexicul, ci în centrul țării.

Colorado se află în centrul SUA, între Utah și Kansas / foto: Google Maps

Mai mult, Trump a spus în continuare că zidul „va fi unul mare care funcționează cu adevărat – nu-l poți escalada și nu poți trece pe sub el”.

Guvernatorul statului american Colorado, democratul Jared Polis, a scris un mesaj pe Twitter, în care a făcut aluzie la afirmațiile liderului de la Casa Albă.

E penibil. Colorado nu se învecinează cu Mexicul. E bine că acum Colorado oferă gratuit grădiniță cu program prelungit în așa fel încât copiii noștri să aibă cunoștințe de bază de geografie.

Jared Polis, guvernatorul statului Colorado:

Ulterior, președintele Donald Trump a revenit asupra afirmației, spunând că a glumit pentru a stârni amuzamentul publicului.

Am spus în glumă că vom construi un zid în Colorado. (apoi am menționat că nu vom construi un zid în Kansas deoarece va beneficia de avantajul zidului pe care-l construim la graniță, făcând referire la oamenii din sala foarte aglomerată care provin din Colorado și Kansas.

Donald Trump, președintele Statelor Unite:

Considerată una dintre principalele promisiuni pe care Donald Trump le-a făcut în campania electorală din 2016, construirea zidului la granița Statelor Unite cu Mexicul întârzie să se concretizeze.

În februarie, Camera Reprezentanților nu a deblocat fondurile necesare pentru finanțarea lucrărilor de construcție.

Citeşte şi:

Marele zid american | Cât de realist este planul lui Donald Trump privind zidul de la granița cu Mexicul

Donald Trump decretează „stare de urgență” pentru a construi zidul la frontiera cu Mexic

Ascunderea filmărilor cu haosul de la Colectiv, parte dintr-o mare mușamalizare! „Cineva din serviciile secrete mi-a spus că nu e bine să-l atacăm pe Arafat, că se zguduie statul”

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri