Oamenii s-au adunat pe bulevardele Bonne-Nouvelle, Saint-Denis și Strasbourg-Saint-Denis, acesta din urmă fiind blocat. Protestatarii au expus un banner de mari dimensiuni, pe care scrie „Lumea aceasta este pe moarte, hai să o construim pe următoarea”.

Organizarea acestei acţiuni de protest ecologiste între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale franceze a fost hotărâtă încă din ianuarie, conform purtătorului de cuvânt care a denunţat faptul că dezbaterea ecologistă a fost „făcută invizibilă”.

„Ideea este să creăm o agora aici, un loc  în care noi, ca cetățeni, să putem veni, să reflectăm, să ne imaginăm viitorul împreună, să creăm această dezbatere. (…) Suntem aici și pentru a-i provoca pe candidați. Trebuie să acționăm, pentru că altfel nu se face nimic”, explică Sebastien, un activist citat de BFMTV.

Vineri organizaţia Extinction Rebellion a blocat patru poduri din Londra, perturbând traficul rutier din capitala Marii Britanii cu ocazia unei acţiuni de protest similare, ce a fost organizată pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa urgenţei climatice.

Urmărește-ne pe Google News