Vitalie Proca le-a cerut magistraților ICCJ reducerea la jumătate a pedepsei primite după ce a încercat să ucidă un bărbat în carterul Vitan, pe care l-a confundat cu un lider al lumii interlope. Proca a fost condamnat la 21 de ani și opt luni de închisoare pentru tentativă de asasinat.

În fața judecătorilor, avocatul lui Vitalie Proca a susținut faptul că pedeapsa primită de clientul său este mult prea mare pentru infracțiunea de care este acuzat, mai ales că acesta ar fi făcut un denunț complet în legătură cu fapta pe care a comis-o, cerând casarea deciziei și rejudecarea apelului, potrivit Agerpres.

De asemenea, avocatul a precizat că fapta de omor săvârșită anterior în Republica Moldova a fost făcută pe când era minor și trebuia reținută ca circumstanță agravantă, adăugând că pedeapsa de 12 ani de închisoare pronunțată de Tribunalul București era cea corectă.

În același timp, Vitalie Proca le-a spus judecătorilor că se consideră conamndat la moarte și că unt oameni condamnați pentru omor la pedepse mai mici, iar el pentru tentativă a primit 21 de ani. „Bănuiesc că sunt condamnat la moarte. Iau 40 de pastile zilnic și câteva kilograme de substanțe intravenoase care nu își fac efectul”, a susținut Vitalie Proca, în fața instanței.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Instanța a rămas în pronunțare și urmează să decidă dacă admit sau resping recursul în casație.

A greșit ținta

Vitalie Proca a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, la 21 de ani și opt luni de închisoare pentru atentatul din 2012 din Vitan. Interlopul moldovean a împușcat un tânăr care a fost confundat cu un lider al lumii interlope, Puiu Mironescu.

Bărbatul împușcat de asasin a devenit victima colaterală a unei răfuieli mafiote între fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu și omul de afaceri Dumitru Puiu Mironescu. Acesta din urmă era adevărata țintă a lui Vitalie Proca.

Atacul asupra lui Mironescu era unul dintr-un lung șir de răfuieli între frați Mararu și Mironescu. Una dintre răfuieli a inclus o tentativă de atac cu bombă artizanală, dejucat însă de autorităţi, care ar fi fost pus la cale de Puiu Mironescu. Pentru acest atac, Mironescu a primit 15 ani de închisoare.

Pentru tentativa de asainat pusă la cale împotriva omului de afaceri, frații Mararu doi au fost condamnați, în aprilie 2015, la 12, respectiv 15 ani de închisoare.

Citește și: Cât costau asasinii plătiți în România. Ucideau și pentru câteva sute de euro

 

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor
GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă